HomeAgriculturaLa CHE planteja canvis en la forma de regar al Delta i...

La CHE planteja canvis en la forma de regar al Delta i els regants creuen haver fet els deures

La presidenta de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE), Maria Dolores Pascual, va afirmar en una entrevista a El Periódico de Catalunya que els arrossers del Delta “hauran de canviar la forma de regar els camps”.

Pascual es referia a les restriccions per la sequera que han tingut els regants del Delta durant l’última campanya de l’arròs, i assenyalava que “hi ha marge per canviar algunes coses” i que “es podrien adaptar els canals, que avui no estan pensats per a l’escassetat”. Tot i que les seues paraules van tenir un gran ressò -el plantejament que canvie la forma de regar al Delta va ser titular de portada del mateix periòdic-, Pasqual no va aprofundir-hi en absolut, si bé per exemple s’ha evidenciat que el canal de la Dreta, per les seues característiques, no estava preparat per portar la meitat de la dotació prevista, fruit de les restriccions de la CHE, i va haver de distribuir l’aigua de forma intermitent en períodes de 10 dies.

Pel que fa als regants de l’Esquerra, el president de la Junta de Govern de la Comunitat, Javier Casanova va relativitzar les paraules de Pascual: “Cal contextualitzar, perquè al final només és un titular. A l’Esquerra hem pogut treballar amb menys cabal i ens estem adaptant a la necessitat de treballar amb concessions més baixes en períodes hivernals”. Casanova, en canvi, va assenyalar unes altres declaracions de la presidenta de la CHE en la mateixa entrevista. “A nosaltres ens preocupa més que la presidenta done peu a més regadius, quan creiem que no hi cabem perquè la situació que viurem és la que és i perquè aigua per a tots voldrà dir aigua per a ningú”, va manifestar.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 5 =

Últimes notícies