HomeCulturaLa cineasta colombiana Pilar Perdomo presenta a La Ràpita i Miravet la...

La cineasta colombiana Pilar Perdomo presenta a La Ràpita i Miravet la pel·lícula El árbol de Matías, en el marc del Festival Incert

El Festival Incert, l’esdeveniment multidisciplinari que proposa un diàleg artístic amb territoris en conflicte, porta a les Terres de l’Ebre la projecció de El árbol de Matías, film de la cineasta colombiana Pilar Perdomo Munévar, que combina amb sensibilitat la pràctica documental i l’animació.

L’arribada del festival a La Ràpita i Miravet representa una oportunitat per apropar aquestes realitats convulses a les Terres de l’Ebre i crear espais de reflexió compartida amb el públic local. L’entrada a les projeccions és gratuïta fins a completar aforament i podran visionar-se el 8 de març a les 18.30 h a la Sala de l’Associació Cultural Lo Pergi de Miravet i el 10 d’abril a les 20.00 h a l’Auditori Sixto Mir de La Ràpita.

Perdomo serà present a la sessió de Miravet per compartir amb el públic el procés de creació del documental i el seu testimoni sobre les seqüeles del conflicte colombià.

El árbol de Matías narra el viatge introspectiu de la directora per comprendre la memòria i les ferides de la violència a Colòmbia, a partir d’una pregunta del seu fill Matías sobre el seu avi patern. “Jo no el vaig conèixer i el meu pare tampoc, per la qual cosa la resposta a aquesta pregunta la vam haver de buscar junts”. Com se li explica a un fill l’horror de les armes i de la guerra? Potser assenyalant la ferida que ha deixat i que ha ressorgit en cada generació de la família, especialment en els homes.

Comprendre la història nacional i familiar és una tasca complexa, però imprescindible per a mirar cap al futur“, comparteix Perdomo.

El árbol de Matías narra una història profunda i emotiva sobre la memòria i la resistència. La peça, de 70 minuts, ha estat produïda per Medusa Films amb el suport de CNACC-Proimagenes Colombia, i explora les ferides d’un país que ha hagut d’encarar la violència per tal de construir un futur en pau.

Foto: Festival Incert

El Festival Incert

Vivim en un món en què la por cap a l’altre va guanyant terreny cada dia que passa. En un context global de conflictes, polarització i deshumanització neix el Festival Incert, que posa la cultura al centre com a eina de diàleg i transformació.

El Festival Incert és una mostra internacional de creació artística que celebrarà la seva primera edició del 27 de febrer al 25 de maig. Enguany se centrarà en propostes de tres territoris en conflicte: Palestina, Colòmbia i Kurdistan. El festival aposta per les arts vives, que permeten empatitzar amb realitats sovint invisibilitzades, connectar amb històries humanes i reconèixer en l’altre una part de nosaltres mateixos. La seva programació engloba diferents gèneres: música, teatre, dansa, titelles, cinema, fotografia, realitat virtual i performance.

Organitzat per l’Associació Catalana per la Pau (ACP) i International Action for Peace (IAP), compta amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona.

Foto: Festival Incert

Pilar Perdomo Munévar

Directora de fotografia, cineasta i docent. Pilar Perdomo Munévar és una cineasta colombiana amb una destacada trajectòria en la direcció de fotografia, la realització documental i la correcció de color. Va iniciar els seus estudis de cinema i televisió a la Universitat Nacional de Colòmbia i es va graduar en Fotografia Cinematogràfica a la prestigiosa Escuela Internacional de Cine y TV (EICTV) de Cuba. Des del 2002, ha treballat en llargmetratges i curtmetratges de ficció i documental a diversos països d’Amèrica Llatina, com Cuba, Equador, Xile, Brasil, Mèxic i Colòmbia, consolidant una mirada cinematogràfica que combina rigor tècnic i sensibilitat social.

L’any 2012 va fundar Medusa Films, una productora i boutique de correcció de color des d’on ha produït i dirigit projectes propis com els documentals Héroes (2024) i El árbol de Matías (2020). També ha co-produït treballs com Estudio de Reflejos (2014) de Juan Soto i Marejada Feliz (2016) de Liberman Arango, explorant a través de les imatges narratives que reivindiquen la memòria, la identitat i les lluites socials.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

Últimes notícies