HomeSense categoriaLa CUP de Tortosa alerta sobre la presència de glifosat a l’espai...

La CUP de Tortosa alerta sobre la presència de glifosat a l’espai públic

La CUP de Tortosa ha presentat aquest dilluns una campanya informativa per alertar a la ciutadania de la presència de glifosat a l’espai públic (parcs, jardins, entorns de centres educatius, esportius o sanitaris…). La formació anticapitalista també assenyala la “manca de sensibilitat de l’Ajuntament de Tortosa i de l’empres que realitza el servei”. 

En un comunicat, la CUP ha recordat que l’IARC, organisme internacional de l’OMS, després de fer diversos estudis científics, va declarar el glifosat com a probablement cancerigen, situant-lo en el grup 2A, el segon de més risc. A més, han afegit que diversos estudis científics que el vinculen amb malalties cerebrals, òssies, circulatòries, digestives com les persones celíaques. També han destacat que l’Agència Catalana per la seguretat alimentària es recomana no usar-lo en parcs i jardins, zones esportives i d’esbarjo i entorns de centres educatius, sanitaris i de gent gran.

A més d’aquesta campanya, la CUP presentarà al proper ple una moció sol·licitant que Tortosa es declari municipi lliure de glifosat a l’espai públic. Així com no esperar al nou contracte de manteniment de parcs i jardins per eliminar l’ús de glifosat de l’espai públic. Els anticapitalistes també demanen, a la moció, que “fins que no s’elimini el seu ús, com a mínim Acciona o l’Ajuntament en el seu defecte, respecten les recomanacions fetes tant per l’agència catalana de seguretat alimentària com pel Departament d’Agricultura en l’ús del glifosat”.

 

Ebredigital
Ebredigital
Ebredigital
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 50 = 54

Últimes notícies