HomeEconomiaLa Diputació de Tarragona cerca empreses que vulguen innovar amb el suport...

La Diputació de Tarragona cerca empreses que vulguen innovar amb el suport d’startups

La Diputació de Tarragona posa en marxa un nou programa adreçat a petites i mitjanes empreses de la demarcació que busquen innovar per tal de donar resposta a algun dels seus reptes interns. Amb este programa, Next Challenges CatSud, s’acompanyarà a les empreses en el procés de resolució de reptes: des de la seua definició fins a la implementació de les diferents solucions sorgides. Unes solucions que comptaran amb la participació d’startups del territori i que s’hauran pogut experimentar i prototipar al Laboratori de Fabricació Digital del Centre d’Innovació i Formació Boca de la Mina de la Diputació a Reus.

Durant 10 mesos empreses i startups treballaran conjuntament seguint les 4 fases del Next Challenges CatSud. Ara s’enceta la primera de les fases amb la cerca d’empreses que vulguen compartir els seus reptes interns per tal de ser resolts. S’organitzaran dues jornades, una al Camp de Tarragona i una a les Terres de l’Ebre, per tal de definir els reptes finals que es treballaran durant el programa. Es valoraran especialment aquells que tinguen relació amb l’eficiència energètica i la sostenibilitat.

En una segona fase tindrà lloc la jornada Next Challenges, una sessió de treball dinàmica durant la qual es presentaran els reptes sobre els quals s’experimentarà per a aportar-hi solucions innovadores. La tercera fase durarà 4 mesos, durant els quals s’acompanyarà el procés de desenvolupament de solucions, que podran ser desenvolupades a les instal·lacions del Laboratori de Fabricació Digital. Finalment, durant l’Innovation Day, es presentaran els resultats amb la participació de diferents agents de la demarcació.

Les empreses interessades, així com les startups que vulguen participar-hi, estan convocades a la presentació del programa el divendres 28 d’octubre al Centre d’Innovació i Formació Boca de la Mina de Reus, de 16 a 18h. Tota la informació es pot consultar al següent enllaç https://www.dipta.cat/empren/hub.

El Hub Emprèn CatSud

El Hub Emprèn CatSud, el punt de trobada online d’empreses consolidades i de nova creació (stratups) liderat des de la Diputació de Tarragona i la Càtedra d’Emprenedoria de la Universitat Rovira i Virgili, emmarca aquesta iniciativa. Per tal de donar continuïtat a les accions que s’adrecen a aquesta comunitat des de la Diputació de Tarragona s’ha ideat el programa d’acompanyament Next Challenges CatsSud.

A més, des de la Diputació, es lidera el projecte Aulaplus, servei integral de formació pel territori”, que entre les seues actuacions contempla l’impuls del Laboratori de Fabricació Digital del Centre d’Innovació i Formació Boca de la Mina, que la institució té a Reus. Amb aquest programa s’impulsa l’espai, ja que preveu el desenvolupament de les solucions innovadores proposades en aquest laboratori. El projecte Aulaplus està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del programa operatiu FEDER Catalunya 2014-2020, objectiu d’inversió en creixement i ocupació, eix 4.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

35 + = 37

Últimes notícies