La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha iniciat reunions amb les alcaldesses i alcaldes dels 184 municipis i entitats municipals descentralitzades del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès, i els presidents i presidentes dels 10 consells comarcals, per dissenyar conjuntament les principals línies estratègiques del mandat 2019 fins al 2023.
Les reunions permeten debatre i conèixer de primera mà inquietuds, objectius i reptes del món local. En aquest sentit, la participació dels seus representants esdevé un eix fonamental del mandat, que se sustenta en el lema ‘Diàleg, col·laboració i oportunitat’.
Noemí Llauradó ha assegurat que els alcaldes i les alcaldesses, així com la ciutadania que els han escollit, saben millor que ningú quines són les prioritats dels seus respectius municipis. Per això, conèixer-les de primera mà a través d’aquestes trobades esdevé un fet “transcendent” i cabdal per al disseny de polítiques per a la ciutadania. La presidenta de la Diputació ha afegit que, d’aquesta manera, “garantim i ens comprometem a fer política amb ‘llums llargues’, dissenyant i incidint en el futur de la ciutadania i fugint de les decisions immediates i de la tàctica. Tenim l’oportunitat i l’obligació de fixar horitzó”. Noemí Llauradó ha indicat que aquesta és la primera vegada a la història de la Diputació que es treballa a partir d’un procés participatiu com aquest. A partir de la informació obtinguda, es fixaran les línies estratègiques i els objectius del mandat, amb la voluntat que els àmbits d’actuació i els serveis que s’hi ofereixin siguin els més útils per a tothom.
La reunió d’aquest dimarts amb els alcaldes i alcaldesses dels municipis del Tarragonès s’ha dut a terme al Palau de la Diputació. Com a la resta de trobades que ja s’han dut a terme a altres comarques –al Baix Camp, al Montsià, al Priorat, a la Terra Alta i a la Ribera d’Ebre–, la d’aquest dimarts també ha comptat amb la presència de diputats i diputades de la institució, i també de l’equip tècnic especialitzat que, utilitzant la metodologia del diàleg apreciatiu, n’extraurà els continguts i les propostes que es tindran en compte a l’hora de dissenyar el Pla de Mandat, juntament amb altres fonts d’informació. El procés participatiu també s’estendrà a altres grups, com els empleats i empleades de la Diputació.
Les reunions amb els alcaldes i alcaldesses de la resta de comarques es duran a terme fins al gener, i el pla que regirà l’estratègia de la Diputació de Tarragona per al present quadrienni estarà enllestit durant el primer trimestre de 2020.