HomeEconomiaLa Diputació de Tarragona presenta uns comptes "prudents" de 189 MEUR per...

La Diputació de Tarragona presenta uns comptes “prudents” de 189 MEUR per al 2023

La Diputació de Tarragona preveu aprovar per unanimitat aquest divendres un pressupost de 189 milions d’euros per al 2023. Una xifra que s’incrementa en 1,6 milions d’euros respecte als comptes d’aquest 2022 i torna a marcar un nou rècord. Tot i això, els responsables del govern de la corporació consideren que són uns comptes “prudents” davant la situació d’incertesa que genera el context socioeconòmic actual. Les partides que més destaquen són les que s’inclouen en el Pla d’Acció Municipal (PAM), on s’afegeixen el 19 milions d’euros que faltaven per arribar al compromís dels 85 MEUR que la institució va contraure amb els municipis a l’inici del mandat.

En aquest sentit, dins del PAM, destaquen les línies de subvencions per a la transició energètica i acció climàtica, que sumen un total de 7,5 milions d’euros. D’aquests, 900.000 euros es destinaran a aquelles accions que treballin per combatre els incendis forestals, 600.000 euros per a millorar la gestió dels residus i 6 milions per a la descarbonització “per tal que els ajuntaments arribin a l’objectiu de reducció d’emissions dels anomenats gasos efecte hivernacle”, tal com exposa la presidenta Noemí Llauradó. En aquesta partida, també s’inclouen els 8,2 milions d’euros per al finançament de les inversions en la xarxa local de carreteres.

El vicepresident de la Diputació de Tarragona, Quim Nin, assegura que “es tracta d’un pressupost prudent” davant les “incerteses que hi ha en aquests moments en l’economia real”, fent referència, sobretot, a l’actual guerra entre Rússia i Ucraïna.

Diàleg, negociació i pacte

Nin, que aquest divendres 25 de novembre farà oficial la seva renúncia al càrrec per incompatibilitat amb les noves responsabilitats al Govern, ha posat en relleu “el diàleg, la negociació i el pacte” sota els quals, assegura, se sustenten els comptes. “Quatre anys seguits, els pressupostos de la corporació s’aprovaran per unanimitat. No hi haurà gaires institucions del nivell de la Diputació de Tarragona que aquest consens s’hagi traduït al llarg del temps d’una manera sostinguda”, ha defensat el vicepresident i portaveu de Junts, acompanyat de la portaveu d’ERC, Teresa Mariné, la portaveu del PSC, Imma Costa, i el portaveu de Cs, Pere Lluís Huguet.

Altres partides pressupostàries

Durant la presentació dels pressupostos, els representants de l’ens supramunicipal també s’ha destacat, atesa la singularitat del projecte, l’ampliació de la Via Verda de la Val de Zafán, impulsada per la Diputació en col·laboració amb els municipis de Tortosa, Roquetes, Amposta i la Ràpita, amb finançament provinent dels fons Next Generation.

Finalment, la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, també ha destacat els 360.000 euros que es destinaran a proveir de caixers automàtics a aquells municipis de menys de 500 habitants que, actualment, no en disposen. Es tracta d’una actuació que s’emmarca dins l’anunci que va fer el govern central, amb el qual es preveu obligar els bancs a implantar caixers automàtics en municipis amb risc d’exclusió financera.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

78 + = 83

Últimes notícies