HomeAgriculturaLa FCAC, al Congrés dels 125 anys de cooperativisme català

La FCAC, al Congrés dels 125 anys de cooperativisme català

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) és una de les entitats que, en el marc de la Confederació de Cooperatives de Catalunya, ha impulsat el Congrés del Cooperativisme de Catalunya que es celebra avui, 4 de juliol, al Palau de Congressos de Barcelona. “Evitem el col·lapse” és el lema de l’acte, que comptarà amb més d’un miler d’assistents d’arreu del món i commemorarà el 125è aniversari del cooperativisme català com a moviment organitzat.

Ramon Sarroca, president de la FCAC, subratlla que “volem mostrar a la societat catalana que és possible generar riquesa des de la solidaritat i sent fidels als principis d’organització democràtica, cooperació i interès per la comunitat. Les cooperatives agràries, que representem més d’un terç de la producció agrària catalana, tenim molts reptes per endavant. Treballem per promoure la sostenibilitat econòmica, social i mediambiental, el relleu generacional, la comercialització, la intercooperació i ho volem fer des de l’entesa amb altres branques del cooperativisme”.

El Congrés del Cooperativisme de Catalunya pretén visibilitzar els trets diferencials del model cooperatiu mitjançant sessions on s’analitzarà com es poden vincular les necessitats individuals i col·lectives, de quina manera articular un territori per fer front a les desigualtats i per què el cooperativisme empodera les persones. També hi haurà un espai per conèixer el moviment a escala global de la mà de cooperatives internacionals i experts que aportaran perspectives transformadores front els grans reptes globals.

La Confederació de Cooperatives de Catalunya, organitzadora de l’esdeveniment, expressa la voluntat que el Congrés esdevingui “una experiència compartida per seguir avançant cap a una societat més justa, cohesionada i sostenible”, tenint en compte que el cooperativisme català és un model singular i referent arreu del món.

L’alpinista Araceli Segarra -primera dona catalana a assolir el cim de l’Everest- donarà el tret de sortida del Congrés, mentre l’exfutbolista i actual entrenador de futbol Pep Guardiola farà el discurs de tancament. Per concloure la jornada, es lliuraran els Reconeixements CoopCat 2024 i es farà una activitat lúdica a les Fonts de Montjuïc.

D’altra banda, dissabte 6 de juliol i coincidint amb el Dia Internacional de les Cooperatives, es durà a terme la inauguració dels murals commemoratius del 125è aniversari que s’han ubicat a façanes d’edificis de municipis especialment vinculats amb la tradició cooperativa, com Maldà i Valls.

Dins del conjunt del cooperativisme català, les 193 cooperatives agràries sumen 32.115 socis i sòcies productors, generen 4.320 llocs de treball, són presents a 33 comarques i a uns 300 municipis. Front els reptes de futur del sector, la FCAC treballa per sumar esforços entre el teixit cooperatiu agrari i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural per avançar cap a un sector agroalimentari més fort, més competitiu i més sostenible, que ajudi a crear un país més equilibrat territorialment.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

51 + = 55

Últimes notícies