HomeCulturaLa Festa del Mercat a Amposta tanca una quinzena edició amb més...

La Festa del Mercat a Amposta tanca una quinzena edició amb més visitants i més activitat

Espectacles amb el cartell d’esgotat, tavernes treballant de sol a sol i amb facturacions que van sobrepassar els 10.000 euros en tots els casos, carrers plens a vessar i moltes persones abillades amb les vestimentes de principis de segle XX. Aquest és el balanç del que van ser els tres dies de la Festa del Mercat a la Plaça, que enguany arribava a la quinzena edició i que va tancar amb un videomapping de l’època a la zona del Castell.

L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, acompanyat de la regidora de Cultura i Memòria Històrica, Inés Martí, i del director de la Festa, Jordi Princep, feia balanç diumenge just abans de Lo Passeig. “Hem vist molta gent pels carrers d’Amposta, i la restauració, no només del nucli antic sinó de tota la ciutat, ens ha traslladat que han treballat molt durant tot el cap de setmana“, deia, tot posant de relleu que la percepció era que hi havia hagut més participació que en les darrers entitats.

Tant l’alcalde com la regidora i el director de la Festa també es mostraven satisfets amb el resultat de l’organització. “Amb una Festa amb més de 170 franges horàries d’activitat i que mou tantíssima gent i amb la implicació de tantes entitats i persones, sempre hi ha alguns problemes organitzatius i s’han anat solucionant de la millor manera, sempre amb respecte i assumint responsabilitats“, deia l’alcalde, qui afegia que “podem dir que en més d’un 95% tot ha sortit segons allò que teníem al guió i, si s’ha de fer correccions, es faran de cara a les properes edicions“.

Tomàs també va fer referència a la polèmica sobre l’espectacle de cinema mut, que es va haver de cancel·lar dissabte per problemes logístics sobrevinguts i que finalment diumenge es va fer sense la música en directe prevista inicialment acompanyada amb un piano amb el compositor Tomàs Simón. “En una programació tan extensa, és possible que sorgeixin problemes que, immediatament es detecten, es solucionen internament des de la direcció de la Festa“, va explicar l’alcalde, “i en aquest cas, s’ha assumit la responsabilitat de l’organització, s’han traslladat les disculpes a les persones afectades i s’ha mirat de solucionar de la millor forma“.

Inauguració passada per aigua

Les pluges de divendres tarda i la previsió que anessin a més va obligar la organització a traslladar la inauguració a l’auditori Octavi Ruiz de la Lira Ampostina. Amb tot, el programa d’activitats ja no es va veure afectat més per les pluges, ja que el cap de setmana va lluir el sol.

10 furts a les parades

La nota més negativa de la Festa són els 10 furts que van patir deu de les parades del mercat d’època, uns fets que l’alcalde lamenta profundament i que ja s’estan investigant. “L’organització vam contractar un servei de vigilància permanent durant els tres dies amb quatre persones que havien de controlar tot l’espai i no van detectar cap incidència ni van fer cap alarma”, assenyala l’alcalde, tot afegint que els primers indicis de la investigació de la Prefectura de Policia Local fan pensar d’uns fets organitzats amb un grup de diverses persones.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 6 =

Últimes notícies