HomeSocietatLa Fira de l’Oli i de la Garrofa de Jesús arriba en...

La Fira de l’Oli i de la Garrofa de Jesús arriba en format virtual

Viure la Fira de l’Oli de les Terres de l’Ebre i la Fira de la Garrofa que se celebra cada any a Jesús sense sortir de casa ja és possible. Enguany, per tal d’adaptar-se a les restriccions que es deriven de la pandèmia, l’organització ha apostat per un canvi de format, que passarà de la presencialitat a la virtualitat. Així doncs, des del pròxim 25 de febrer a l’1 de març, la XXVI edició de la Fira de l’Oli de les Terres de l’Ebre es podrà viure a través de la pàgina web: http://www.firesvirtuals.cat/firaoligarrofajesus.

El portal en línia, impulsat des d’Expogestió, l’empresa responsable de la gestió i comercialització de diferents fires d’arreu del territori i “des de fa uns mesos [amb l’arribada de la pandèmia] ens dediquem a fer fires virtuals, per tal de donar solucions i alternatives a les administracions i que no perden l’edició. I d’aquí va sortir la idea de fer un web”. En un format molt visual, àgil i dinàmic, des d’Expogestió han buscat la manera d’adaptar tot el que es fa presencialment al format en línia perquè tothom ho puga gaudir sense limitacions horàries.

El web inclou les benvingudes en format audiovisual de l’alcalde de Jesús, Víctor Ferrando, que assenyala que es tracta “d’una edició de fira diferent, però tan digna com les anteriors. Malgrat les circumstàncies, tenim clar que, enguany més que mai, hem de seguir al costat de la pagesia”.

També del director de la fira, Josep Pere Puig, del nou president de la Fira, Josep Ramon Vallès, i del president de les empreses innovadores de la garrofa, Josep Borràs; també dels presidents de la Cambra de Comerç de Tortosa i de l’Associació d’Empresaris de les Comarques de l’Ebre, de l’alcaldessa de Tortosa Meritxell Roigé, i del director d’Agricultura a l’Ebre, Jesús Gómez.

Entre els diferents apartats o seccions, destaca l’Àgora de l’Oli, aquell tradicional Espai Gourmet de la Fira en què es podien conèixer els millors olis verge extra del territori. Doncs, ara, apareixen simulant l’exposició a la carpa, totes les ampolles d’oli al portal, i si hi cliques a sobre pots consultar la seua corresponent fitxa tècnica. També es detallen totes les activitats i les entitats que participen en la fira tradicionalment i, ara, en format virtual, com la trobada de grallers i tabals, la Banda de Música Manel Martines, receptes, Joan Gisbert -pagès i amant de l’oli- ens explica com elaborar tres varietats d’olives posades a través d’un vídeo, un apartat on s’inclouen tots els històrics guanyadors, així com els guanyadors del concurs de pintura d’edicions anteriors.

Si ens endinsem en la mostra gastronòmica, apareixen tots els restaurants i establiments que s’han enregistrat realitzant alguna recepta que animen els visitants a intentar fer. A més, per tal de simular les parades de la fira, hi ha la secció d’Expositors, on apareixen més d’una vintena d’empreses que mostren els seus productes. Així, fins dilluns podrem gaudir des de casa de la XXVI Fira de l’Oli i V de la Garrofa de Jesús.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

32 + = 41

Últimes notícies