HomeSense categoriaLa Generalitat adjudica els treballs per retirar el monument franquista de Tortosa

La Generalitat adjudica els treballs per retirar el monument franquista de Tortosa

TORTOSA // La Generalitat ha adjudicat les obres de retirada del monument franquista de Tortosa. Amb l’adjudicació es compleixen i s’avancen els terminis previstos per Justícia, que havia anunciat l’adjudicació per al mes de març. La retirada del monòlit l’executarà l’empresa Comsa Service. Havia estat l’única candidata en assistir a la visita d’obra prèvia que es va fer al monument el 29 de gener. Quatre empreses més han declinat presentar ofertes. L’adjudicació s’ha fet per un import de 167.000 euros. El valor del contracte s’havia estimat en poc més de 200.000 euros. L’adjudicatària ha de començar els treballs al juliol i tindrà un màxim de 30 dies naturals per executar les feines, segons les condicions meteorològiques, hidrològiques o d’altres.

El Departament va anunciar la licitació del desmantellament del monument franquista al gener i preveia adjudicar-lo al març, però el concurs es va celebrar aquest dimecres. El termini per presentar les ofertes va acabar divendres passat. Només hi va concórrer l’empresa adjudicatària, Comsa Service FM, SAU. Altres empreses han declinat presentar oferta perquè el contracte no els resultava viable econòmicament o per altres motius.

El contracte exigeix que els treballs es facin en un màxim de 30 dies, que comencin al juliol i s’hi contracti persones sotmeses a mesures judicials. La previsió de l’estudi de viabilitat és que el de muntatge del monòlit, per peces i de dalt a baix, es pot fer en tres setmanes. Caldrà situar una grua a la platja de sorra que fa el riu Ebre en aquest indret i construir una bastida de 36 metres d’alçada que embolcalli el monument. Des d’allà els tècnics retiraran les escultures existents i aniran segmentant l’estructura a trossos, de dalt a baix, en un procés invers a la seva construcció. Ho faran amb el mètode de l’oxitall, que consisteix a seccionar el ferro a 800 graus.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

76 + = 80

Últimes notícies