Un any més, el Departament d’Educació continua amb la seua ferma aposta per augmentar els estudis postobligatoris a les Terres de l’Ebre, cosa que s’ha traduït en la implementació de fins a 17 estudis nous de formació professional i, també, en un increment en el nombre d’alumnes matriculats per a cursar algun cicle formatiu. Així, en espera de tenir les dades tancades, fins a 3.155 alumnes (+359 que el curs passat) s’han decantat per algun cicle formatiu de grau mitjà, superior, per la formació professional de grau bàsic, pels certificats de professionalitat o pels cursos d’especialització, i s’ha duplicat, així, el nombre d’estudiants que escullen estudiar un batxillerat (1.559).
“Esta dada significa que cada cop tenim més alumnes que seguixen uns estudis postobligatoris i que els seguixen al territori”, va dir la directora de Serveis Territorials de l’Ebre, Montse Perelló. Amb tot, apunta que “el passat curs vam fer un mapa de com ha de ser esta formació professional, i cada cop anem cap a uns estudis postobligatoris més demanats, no només pel teixit empresarial del país, sinó també pel mateix alumnat”, i afegix que “les empreses volen tenir la gent com més preparada millor, i de fet la inserció laboral dels estudiants de formació professional és cada cop més gran”.
L’increment de l’oferta en FP es concreta en: dos nous cicles de grau mitjà, el de Construcció a l’institut de Deltebre i el de Gestió Administrativa en l’àmbit sanitari a l’institut de l’Ebre de Tortosa; tres cicles de grau superior, el d’Animacions 3D, Jocs i Entorns Interactius a l’institut Montsià d’Amposta, el de Vitivinicultura amb Adaptació d’Olis a l’Escola Agrària de Gandesa, i el de Projectes i Direcció d’Obres de Decoració amb Adaptació en Bioconstrucció a l’Escola d’Art i Disseny d’Amposta.
També s’ha incrementat la formació professional de grau bàsic a l’institut Els Alfacs de la Ràpita, amb Serveis Administratius; i a l’institut Julio Antonio de Móra d’Ebre, amb Informàtica d’Oficina. Altrament, poden cursar-se nous certificats de professionalitat, impartits amb el Servei d’Ocupació de Catalunya, sobre Manteniment d’Equips Elèctrics, la Reparació de Sistemes Microinformàtics, Pastisseria i Confiteria, i Reparació i Construcció d’Elements de Plàstic Reforçat a Embarcacions d’Esbarjo, entre d’altres. A més, ha augmentat la demanda dels cursos d’especialització en Ciberseguretat, Fabricació Intel·ligent, Implementació de Xarxes 5G i Manteniment de Vehicles Híbrids i Elèctrics.