HomeTerres de l'EbreLa història del videojoc, en una exposició al Museu de les Terres...

La història del videojoc, en una exposició al Museu de les Terres de l’Ebre

El Museu de les Terres de l’Ebre acull fins al 12 de gener l’exposició Videojocs Art i Cultura que repassa la història del videojoc, considerat per alguns com el vuitè art. 

Esta exposició es dividix en tres parts. En la primera es fa un repàs a la història de les consoles des de la dècada de 1970 fins a l’actualitat, partint de les primeres videoconsoles domèstiques, de la primera que es va comercialitzar el 1972 als Estats Units, la Magnavox Odyssey, o la primera consola Atari 2600 del 1976. També s’hi exposa l’icònic Commodore
64 amb el qual van iniciar-se molts programadors; i l’evolució de les primeres SEGA, Nintendo, Playstation i XBox, fins a versions més actuals. També s’hi pot gaudir dels jocs arcade dels anys 1980, recordant les mítiques màquines recreatives.

L’exposició també permet observar l’evolució dels jocs, des dels primers, que eren simples punts de llum en una pantalla, fins als jocs actuals que intenten recrear la realitat. L’exposició també analitza l’art que s’amaga darrere els videojocs. Com s’hi unixen l’art visual, la música i la programació, amb l’objectiu de crear jocs per als usuaris. També es posa en valor el fet que en esta indústria la creativitat i el talent són primordials.

En la part final, l’exposició es desdobla en la mostra “Retrogaming Ladies”, que visibilitza l’impacte de les dones al món dels videojocs, centrant-se per exemple en Ada Lovelace, considerada la primera programadora. 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 14 = 17

Últimes notícies