HomeSense categoriaLa liquidació pressupostària del 2018 deixa un nou resultat positiu, que constata...

La liquidació pressupostària del 2018 deixa un nou resultat positiu, que constata la bona gestió de les finances

El resultat de la liquidació pressupostària corresponent a l’exercici del 2018 a l’Ajuntament de Tortosa consolida la millora de les finances municipals dels últims anys.

Les dades situen el resultat pressupostari ajustat en 2.904.131 euros i el romanent de tresoreria per a despeses generals, en 6.061.513 euros. Unes dades, que l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, acompanyada del regidor d’Hisenda, Marià Martínez, ha destacat aquest matí i que responen a la línia mantinguda durant els últims mandats per millorar la gestió de les finances municipals.

Una altra de les dades destacades és la que fa referència a la quantitat destinada per a l’amortització de préstecs, que va pujar durant tot l’exercici a 4.082.401 euros. D’aquesta manera, el govern municipal ha continuat amb la línia per reduir l’endeutament municipal “per deixar un Ajuntament sanejat i amb capacitat per generar serveis i noves obres en el futur”, ha dit Roigé.

De la mateixa manera, el període mitjà de pagament a proveïdors (PMP), que esdevé un dels indicadors clau de les finances de l’Ajuntament, se situa en un llindar molt baix, de 19,26 dies al final del 2018. L’alcaldessa ha assenyalat que “ens sentim molt satisfets d’aquest període de pagament a proveïdors ja que això vol dir que tenim liquiditat i que podem fer front a les despeses que se’ns generen amb un termini molt inferior al que es vivia quan aquest equip de govern va arribar a l’alcaldia”.

Roigé també ha recordat que els bons resultats econòmics es fan en un context en el qual no només no s’han apujat els impostos, sinó que l’Ajuntament ha disminuït la pressió fiscal als contribuents congelant totes les taxes i reduint en un nou 1% la de recollida d’escombraries. Tot i aquesta premissa, el nivell d’ingressos ha sigut un 1,91% superior al de l’exercici del 2017, fruit d’una bona gestió i de les actualitzacions fetes al padró.

La liquidació revela, a més, que el pressupost del 2018 havia fet una bona previsió pel que fa als ingressos: el resultat de l’execució entre el que es preveia recaptar i el que finalment s’ha recaptat és del 100,3%. “Aquesta dada revela que en cap cas eren uns ingressos unflats, sinó que estaven ajustats a la realitat”, ha remarcat l’alcaldessa

El tinent d’alcalde d’Hisenda, Marià Martínez, ha agraït a tot el personal tècnic de l’Ajuntament la faena que han fet per fer possibles aquests bons resultats i ha volgut mostrar la seua “satisfacció com a tortosí d’haver pogut contribuir a millorar considerablement les finances de la ciutat” des d’aquesta regidoria.

 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

87 + = 91

Últimes notícies