HomeSense categoriaLa manifestació de la Diada reclamarà “unitat estratègica” per a dur a...

La manifestació de la Diada reclamarà “unitat estratègica” per a dur a terme la independència

Unitat per a convertir Catalunya en un estat independent. Este és el principal objectiu de la manifestació de la Diada que en l’edició d’este 2019 té per lema “Onze de setembre: objectiu independència”.

El centre neuràlgic de la manifestació serà la plaça Espanya de Barcelona i els manifestants es repartiran, formant un estel, pels cinc carrers que hi confluïxen amb l’objectiu que es puga visualitzar com persones que venen des de diferents punts arriben al mateix lloc. “Volem representar que des de camins diferents hi ha punts de trobada on ens posem d’acord per un objectiu comú”, va explicar la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, en la presentació de la mobilització. La manifestació serà, per tant, una metàfora del moviment independentista: persones de diferents ideologies (simbolitzades pels carrers que confluïxen a la plaça Espanya) que es troben en un objectiu comú, que és la independència de Catalunya. “L’ANC té clar que l’objectiu únic i final és aconseguir la independència. Un objectiu que no 
s’hauria d’haver perdut mai i que ara, per diferents motius, sembla que haja quedat diluït”,
recorda Manel Alves, coordinador de l’ANC a les Terres de l’Ebre. Segons Alves des de l’octubre del 2017 el moviment independentista ha estat “perdut i desorientat” i creu que esta Diada serà el moment “d’ensenyar les cartes, posar-les damunt la taula i saber de manera clara amb qui podem comptar i amb qui no, qui està per la independència i qui no”, rebla Alves amb una clara al·lusió als partits independentistes. Alves ha dixat clar també que no creu en la via del diàleg amb l’Estat espanyol: “Des de l’ANC mai hem cregut amb el diàleg amb l’Estat espanyol. És una farsa tan gran com el judici: ni hi haurà diàleg per la independència ni hi haurà cap referèndum pactat”. Per Alves l’única  sortida al conflicte és la via unilateral i pacífica: “La confrontació democràtica i pacífica amb l’Estat és la nostra força”.

Els ebrencs ocuparan el tram 17, a la gran via L’organització de la manifestació ha triat enguany com a epicentre de la mobilització la plaça Espanya on confluïxen cinc carrers que tenen una alta capacitat per a rebre manifestants i que són el carrer de la Creu Coberta, el carrer Tarragona, la Gran Via de les Corts Catalanes, l’avinguda Paral·lel i l’avinguda de Maria Cristina. La manifestació s’ha dividit en 26 trams -vegeu la imatge- i els ebrencs ocuparan el tram 17, ubicat a la Gran Via de les Corts Catalanes. Com en les anteriors edicions, la manifestació començarà a les 17.14 hores, però es recomana als assistents estar al tram assignat des d’una hora abans. Tot i que la xifra d’inscripcions a la Diada es troba per sota de la dels anys anteriors, a meitat d’esta setmana ja hi havia més de 75.000 inscrits, i l’ANC havia venut més de 190.000 samarretes de la Diada que enguany és de color blau turquesa i reclama unió per a assolir la independència. A més, hi havia 490 autobusos reservats.

En el cas de les Terres de l’Ebre, el coordinador de l’ANC ha explicat que el ritme d’inscripcions és similar als anys anteriors -tot i que esta setmana el tram ebrenc encara presentava una ocupació força baixa- i confia d’assolir la xifra de l’any passat amb prop d’una cinquantena d’autobusos contractats. “Hi ha poblacions que ja porten sis busos plens i van cap al sèptim”, assegura Alves, que ha mostrat confiança que esta Diada tornarà a haver-hi una mobilització massiva: “La gent mai ha fallat i estem convençuts que este Onze de Setembre tornarà a ser igual de massiu que els anys anteriors”. Alves ha insistit en la importància d’aconseguir un any més una mobilització massiva -l’any passat es va reunir un milió de persones- per a donar símptomes de fortalesa: “Si no aconseguim una mobilització massiva, donarem a entendre que el moviment independentista defallix. Defallir vol dir perdre i això no ens ho podem permetre”.

 

A l’espera de la sentència del suprem

La mobilització de la Diada es farà a l’espera de conèixer la sentència del Tribunal Suprem que ha jutjat 12 líders del procés independentista, nou dels quals es troben en presó preventiva. “Com a societat civil i com a país hem d’estar preparats per a donar una resposta contundent a les sentències que hi puga haver”, insistix Alves, que torna a reclamar unitat d’acció de tots els partits, institucions i entitats independentistes davant les més que probables sentències condemnatòries. “Les sentències seran una injustícia Hauríem d’estar preparats i anar tots a una. No ens podem permetre que quan arribe cada partit o organització vaja a la seua. Hem de donar una resposta organitzada i unitària”. Així Alves ha fet una crida a “anar junts per donar resposta a estes sentències que seran un punt d’inflexió per poder continuar en el camí que ens queda per fer cap a la independència”.

 

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 66 = 75

Últimes notícies