La Carnisseria del Paulo de Camarles s’ha endut el primer premi en la categoria de Millor Botifarra d’Ou Tradicional durant la 9a edició del Concurs de Botifarra d’Ou Artesana, antesala de Dijous Gras i la setmana de Carnestoltes. Glòria Curto, quinta generació de la carnisseria, ha presentat d’ou “elaborada amb productes de qualitat que segueix la recepta familiar que em va ensenyar el meu pare i que amb els anys hem anat millorant sense perdre la seva essència inicial“. A més, Curto afegeix “És molt il·lusionant guanyar aquest concurs perquè és un reconeixement a la feina ben feta. Estic molt orgullosa de tot el que hem fet des que es va obrir la botiga el 1910“.
A la Carnisseria del Paulo produeixen els seus elaborats i embotits artesanalment amb les tecnologies més actuals però seguint les receptes tradicionals dels seus antecessors. Segons Glòria Curto, “La nostra ideologia consisteix a conservar el tracte personalitzat al client i garantir sempre la màxima qualitat de producte, amb les millors carns pels nostres elaborats i aconseguint un sabor que et transporta anys enrere“.
Per altre costat, Sabors amb Origen de Móra d’Ebre ha obtingut el segon premi en la categoria de Millor Botifarra d’Ou Singular. Els germans Manel i Joan Martín han presentat una botifarra d’ou de clotxa, un menjar tradicional de la comarca de la Ribera d’Ebre que consisteix en una mena d’entrepà fet amb un pa rodó buidat parcialment de molla i omplert principalment d’arengades i cebes, tomates i alls escalivats. “La clotxa és un plat típic que menjaven els pagesos quan anaven al tros a treballar. Aquesta botifarra d’ou vol ser un homenatge a la feina que ells fan cada dia i a la gastronomia de la nostra terra”.
En la categoria de Millor Botifarra d’Ou Singular, el guanyador ha estat Xavier Alemany de Xarcuteria Alemany de Girona. Alemany ha presentat una botifarra d’ou amb salsafí de Girona i carxofa.