Al voltant de 30 concerts, repartits en diferents barris de Tortosa, combinats amb les propostes gastronòmiques que oferixen els restauradors de la ciutat i la possibilitat de gaudir de la bona música a l’aire lliure són algunes de les premisses que conformen la 29a edició de la Mostra de Jazz de Tortosa, que de l’1 al 16 de juliol tornarà a fer que la música siga la protagonista destacada dels vespres i les nits de l’inici de l’estiu.
Després de dos anys durant els quals ha calgut adaptar la programació a les limitacions existents, ara la Mostra torna al model habitual amb tota l’energia. En estos dos anys, però, la cita s’ha mantingut ferma en el calendari i s’ha resistit a haver de dixar vacant alguna de les edicions viscudes. Ho ha aconseguit movent les dates tradicionals per a portar-les cap a l’agost, canviant els emplaçaments dels concerts per a fer-los a l’aire lliure, limitant aforaments o establint distàncies entre el públic, i amb la presència resignada de la mascareta. Però, sobretot, ho ha fet amb la tenacitat amb la qual l’organització du a terme els preparatius de la Mostra cada any i la convicció per part de tots els actors i institucions implicades, com l’Ajuntament o el gremi de la restauració, que es tracta d’un
festival de referència que no pot faltar.
Ara, el Teatre Auditori Felip Pedrell tornarà a ser l’escenari dels quatre concerts que configuren el cap de cartell, els únics que seran de pagament (les entrades es poden adquirir al web www.jazztortosa.com o a www.teatreauditoritortosa.cat).
Tota la resta de concerts es podran seguir en bars i restaurants de la ciutat i amb premis per a aquells que pengen a les xarxes, etiquetant la Mostra, les millors fotografies dels concerts. També es podran seguir degustant els plats que evoquen la cuina de Nova Orleans i que s’empeltaran de la cuina de les Terres de l’Ebre.
És el que s’aconseguix cada any amb les jornades de la cuina cajun, que enguany, a més, comptaran amb la presència d’un cuiner expert en este tipus de gastronomia del sud dels Estats Units.