HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catLa necessària complicitat

La necessària complicitat

Aquest passat 18 de juliol , la Plataforma per un nou hospital de les Terres de l’Ebre (PNH-TE) i els/les representants de les Terres de l’Ebre de les diverses forces polítiques presents al Parlament vam mantenir una cordial i, confiem, profitosa reunió.

Amb motiu de la futura presentació al Parlament de les signatures recollides en pro de la construcció del nou hospital, volíem tenir una trobada amb les/els nostres representants parlamentaris. Des de la Plataforma volíem saber la seva opinió respecte de com i quan dur a terme aquesta presentació. Al mateix temps, aprofitant la trobada, volíem també debatre i consensuar aspectes i qüestions que puguin afavorir l’agilització dels tràmits necessaris per fer real el propòsit comú d’aquest nou hospital.

En un clima de diàleg i d’entesa, uns i altres valoràvem positivament fer d’aquest objectiu una tasca comuna, exempta de qualsevol partidisme o de cap tipus d’apropiació en clau electoral. Tothom entenem que el territori ens és comú i que també ho són les seves necessitats i mancances.

Nosaltres, la PNH-TE, som un moviment plural que només té un compromís, les Terres de l’Ebre i la nostra gent. I en aquest compromís cal que uns i altres prioritzem aquesta comuna necessitat per davant de les legítimes opcions ideològiques, opcions ideològiques a les quals ningú ha de renunciar ni trair, però que sí que han de tenir present una realitat que a ben pocs s’escapa: l’assistència sanitària a les Terres de l’Ebre té molt marge de millora i un nou hospital pot contribuir-hi de manera important.

Que ningú hi vegi, en aquesta actitud “bonista” de la Plataforma, una mostra d’ingenuïtat ni de candidesa. Més enllà dels bons propòsits, paraules i intencions hi ha el fet, un fet que es diu pressupostos del 2023, en els quals cal trobar-hi una partida destinada a donar resposta a les nostres necessitats i demandes en un tema prou sensible com és el de la salut. Evidentment no n’hi haurà prou amb la proposta: com diu la cançó de Txarango, “volem el pa sencer”. Per això, per mitjà dels nostres representants parlamentaris i de totes aquelles forces polítiques que ens han donat suport, vetllarem per l’execució d’aquesta partida .

Amb el nou any, 2023, s’inicia un nou cicle electoral. Primer, si no hi ha res de nou, vindran les eleccions municipals i després, les nacionals. En les campanyes electorals la salut, almenys a les Terres de l’Ebre, no serà una qüestió menor i serà interessant conèixer el posicionament d’uns i altres.

I és que, ben mirat, per unes circumstàncies o unes altres , ens caldrà, cada vegada més, prendre un protagonisme – empoderar-nos?- en tot un seguit de qüestions, la salut, entre elles, que ens afecten a curt, mitjà i llarg termini, si volem assolir respostes satisfactòries a tot el que, confiadament, delegàvem en altres.

Empoderar-se, però, vol dir implicar-se i, això, a ser possible, cal fer-ho amb cor i cap, cercant la complicitat d’aquelles i aquells que en saben i comparteixen aquest mateix neguit.

Això és el que hem procurat fer des de la PNH-TE, cercar la complicitat de tècnics (advocats, arquitectes, metges, infermers, enginyers, gestors de salut…) que parlen del que saben i saben del que parlen. Ells i elles, gratuïtament i perquè estimen aquestes terres i la seva gent, ens aixopluguen en les nostres demandes i ens dibuixen el camí a reprendre en l’assoliment d’aquest objectiu comú.

Aquest és el motiu pel qual també ens hem anat trobant amb totes aquelles forces polítiques que han volgut atendre i assumir el nostre repte. La creació d’una comissió mixta- Forces polítiques, equip tècnic i Plataforma-, establerta per al proper setembre, és també una clara mostra de la voluntat de cooperació entre tots. Comptem amb el suport de diversos col·legis professionals, ajuntaments , entitats i institucions que han entès i han fet seva aquesta reivindicació. Milers de signatures – entre 20.000 i 25.000- de ciutadans i ciutadanes anònimes donen suport a la nostra demanda.

Som pocs -180.000- però junts valem molt. Per això és necessària la complicitat dels uns i dels altres.

Sisco Lahosa
Sisco Lahosa
professor de filosofia
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 84 = 86

Últimes notícies