HomeSense categoriaLa presa de Flix desembassarà fins a 1.200 metres cúbics per segon...

La presa de Flix desembassarà fins a 1.200 metres cúbics per segon este dijous per netejar l’Ebre de macròfits

TERRES DE L’EBRE // Endesa realitzarà demà dijous 13 de maig el desembassament de primavera al riu Ebre, al seu pas pel terme municipal de Flix, amb finalitats ambientals. Concretament, l’actuació de la Companyia des de la central hidràulica de Flix durarà 5 hores, des de les 8 del matí fins a les 13 del migdia. 

Els treballs per arrossegar els micròfits o plantes aquàtiques que s’acumulen al tram final del riu implicaran la coordinació de tres centrals de la Companyia, on es deixarà anar el volum necessari d’aigua des de Mequinensa i Riba-roja, per ordre de descens, perquè Flix –l’última de les centrals– puga deixar anar l’aigua suficient per a les comportes de la presa –en lloc de per les turbines, com és habitual– per garantir el manteniment mediambiental del meandre.

La sortida d’aigua des de la central, acordada amb la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, anirà variant segons l’hora. Així, s’iniciarà amb només 150 m³/s i anirà creixent fins als 1.200 m³/s. De fet, es produiran tres puntes de 1.200 m³/s, entre les 9:40 matí, A partir de les 11:40 s’anirà reduint progressivament fins als 150 m³/s altra vegada.

Esta iniciativa per sanejar el riu es realitza de forma habitual dos cops l’any, a la primavera i a la tardor, i és necessària per a controlar la proliferació d’aquestes plantes aquàtiques que ocupen estacionalment el Baix Ebre.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 1 =

Últimes notícies