HomeSocietatLa primera beatificació que es fa a Tortosa hi durà 4 cardenals,...

La primera beatificació que es fa a Tortosa hi durà 4 cardenals, 20 bisbes i 500 pelegrins

Este dissabte, 30 d’octubre, la Catedral Basílica de Santa Maria de Tortosa acollirà la beatificació de quatre sacerdots operaris màrtirs.

Manuel Galcerá Vidallet, de Caseres (Terra Alta), Francisco Cástor Sojo López, de Madrigalejo (Càceres), Millán Garde Serrano, de Vara de Rei (Conca), i Aquilino Pastor Camberos, de Zara de Granadilla (Càceres), són els quatre operaris que queden per a beatificar, d’un total de 30 sacerdots de la Germandat de Sacerdots Operaris Diocesans que l’Església considera morts per la persecució religiosa durant l’etapa de la Guerra Civil espanyola del segle XX.

Es tracta de la primera beatificació que se celebra a la ciutat de Tortosa, un esdeveniment que reunirà quatre cardenals, 20 bisbes, més de 80 sacerdots i més de 500 pelegrins -de la ciutat, d’arreu d’Espanya i també de Portugal i Itàlia-.

La cerimònia, que començarà a les 11 h, serà presidida pel cardenal Marcello Semeraro, prefecte de la Congregació per a les Causes dels Sants, i concelebraran amb ell el bisbe de Tortosa, Enric Benavent, i el director general de la Germandant, Florencio Abajo, conjuntament amb la resta de figures eclesiàstiques. També podrà seguir-se en directe per la cadena Trece TV.

Segons detalla el sacerdot operari i postulador de la causa de martiri, Carlos Comendador, “estos sacerdots no van buscar la mort directament, però tampoc van fugir-ne, i van oferir la seua vida romanent fidels a la fe cristiana sense renegar-ne. Són, per això, testimonis de la fe i del seu sacerdoci”.

Manuel Galcerá Vidallet va morir a Ibros (Jaén), amb 59 anys; Francisco Cástor Sojo López va morir a Ciudad Real, amb 55 anys; Millán Garde Serrano va morir a Conca, amb 62 anys; i Aquilino Pastor Camberos va morir a Úbeda (Jaén), amb només 25 anys i només un exercint de sacerdot.

La Germandat de Sacerdots Operaris Diocesans ha organitzat diferents actes culturals i espirituals durant el cap de setmana perquè la beatificació dels últims quatre màrtirs operaris esdevinga una gran festa.

Este divendres a la nit hi ha l’acollida dels pelegrins, i el dissabte a la tarda s’han programat una adoració eucarística al Temple de la Reparació, una exposició sobre els màrtirs de la Germandat a l’Espai Mossèn Sol i la ruta Mossèn Sol, així com un acte cultural a l’absis de la Catedral. El diumenge se celebrarà l’acció de gràcies per la beatificació a la Catedral la Missa; a la tarda hi haurà una trobada de seminaristes, i a la nit està previst un concert de lloança, amb la participació del grup musical Siete Días, a l’absis de la Catedral. A més, el dilluns, 1 de novembre, hi haurà l’Eucaristia per la festa tradicional de Tots Sants.

Així, la celebració de la primera beatificació a Tortosa suposarà un impacte positiu per a la capital del Baix Ebre, ja que, segons assenyalen fonts de l’Ajuntament, “servirà per a dinamitzar encara més l’activitat a la ciutat, ja que, a més de l’allotjament que això comportarà, la presència de tantes persones vingudes per a l’ocasió incidirà en el comerç i la resta de serveis de Tortosa”.

D’altra banda, des del consistori s’han preparat diferents materials d’informació turística per a poder fer arribar als visitants perquè coneguen tot allò que la ciutat els pot oferir quant a patrimoni, gastronomia, serveis i experiències. A més, des del consistori indiquen que això s’unirà al dinamisme generat pels Bons Tortosa durant este mes d’octubre, que pot fer servir tothom, tant els tortosins i les tortosines, com els de la resta de poblacions que vagen a comprar a la ciutat, i que este és l’últim cap de setmana que es poden utilitzar.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 11 = 15

Últimes notícies

-->