HomeCulturaLa primera edició del festival Toca'm omplira els carrers de Tortosa amb...

La primera edició del festival Toca’m omplira els carrers de Tortosa amb la música del piano

El primer festival Toca’m és durà a terme entre el 17 i el 19 de juny, i escamparà la música del piano a tots els racons de la ciutat de Tortosa mitjançant diversos concerts i propostes obertes a la ciutadania.

L’origen del festival es remunta al 21 de juny del 2019, quan el Cor LaBinota va instal·lar un piano de coa a la plaça de l’Àngel coincidint amb el Dia Mundial de la Música. L’objectiu era que tothom que passés per aquell punt pogués tocar-lo lliurement i demostrar les seues habilitats amb el teclat. Després d’una segona edició, al 2021, ara Toca’m fa un salt endavant per a transformar-se en un festival que no té antecedents a la resta de Catalunya.

El festival compatarà amb dos vessants: un, amb la participació d’una dotzena de pianistes de renom, preveu actuacions que s’escamparan per diversos punts de la ciutat i que la ciutadania podrà seguir lliurement. Entre el llistat d’intèrprets destaquen referències com les d’Albert Guinovart, compositor de referents musicals com ‘Mar i Cel’, Marco Mezquida, Laura Andrés, Cèlia Margalef, Clara Peya, Xavier Torres o el teclista d’Els Pets, Joan Pau, entre molts d’altres. Tots estos recitals seran a l’aire lliure, a punts com la plaça de l’Ajuntament, la plaça de la Catedral, els Reials Col·legis, el parc Teodor González, l’embarcador fluvial o el pont roig.

El programa es completa amb actuacions d’estudiants de piano, músics amateurs o persones espontànies, que podran demostrar allò que saben fer amb les tecles de l’instrument. A més, Toca’m inclou un vessant social que propiciarà que la música arribe a aquelles persones que no poden anar a cercar-la al carrer, amb actuacions a l’hospital Verge de la Cinta, l’hospital de la Santa Creu, o les residències geriàtriques de la ciutat.

El festival també implica els escolars, amb la construcció de diversos pianos amb materials reciclats, i obrirà la possibilitat a aquelles persones que vulguen iniciar-se per tal que puguen fer la primera classe de manera gratuïta. A més, farà la primera trobada d’escoles de música de les Terres de l’Ebre, el diumenge 19 al parc Teodor González, per tal que els estudiants de piano puguen posar en comú les seues creacions.

“Volem acostar la música de piano a la ciutadania, que se la troben pels carrers. I, a més a més, convidar que la gent de la nostra ciutat i la que ens visite aquells dies també en puga ser partícep tocant”, ha explicat l’alcaldessa. Meritxell Roigé ha subratllat que recentment la ciutat ha posat en marxa diversos nous festivals, com l’Artèria o el Proto, i que, ara, l’impuls del Toca’m “demostra novament el talent cultural que tenim a la nostra ciutat”, ha dit.

Un festival que es va començar a gestar durant l’any de la Capital de la Cultura Catalana, i que arranca durant l’Any Pedrell, ha recordat el regidor de Cultura, Enric Roig. “Pedrell va ser compositors, pianista i musicòleg. Tots estos vessants queden paleses a Toca’m, amb les diferents propostes musicals que hi tenen cabuda”, han explicat els directors musicals de Toca’m, Maria Lombarte i Manel Miró. “Serà un festival molt potent, amb grans pianistes”, han insistit.
Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

82 + = 84

Últimes notícies