HomeSocietatLa Ràpita aprova establir estacionament limitat i control horari a la zona...

La Ràpita aprova establir estacionament limitat i control horari a la zona d’aparcament del Garbí

LA RÀPITA // L’Ajuntament de la Ràpita establirà mesures d’estacionament limitat i control horari a la zona d’aparcament de la platja de Garbí, per garantir una adequada ordenació del tràfic i evitar aglomeracions turístiques en els accessos rodats a la platja. Així s’ha aprovat avui en el plenari de la Ràpita, reunit en sessió ordinària del mes de maig, amb els vots a favor d’ERC, JxCAT, mR i la regidora no adscrita, i l’abstenció del PSC.

Per regular l’aparcament al Parc de Garbí s’instal·larà zona taronja, la qual estarà en funcionament cada dia entre les 9 i les 20 hores, a partir de l’1 de juliol i fins al 15 de setembre de 2021. La taxa de pagament serà de 0,90 € cada hora, tenint en compte que els vehicles que paguen l’impost de circulació a la Ràpita disposaran d’una bonificació del 100% les dues primeres hores d’estacionament.

El portaveu d’ERC, Albert Salvadó, ha explicat que “des del govern local treballem per solucionar la problemàtica que hi ha a la zona del Garbí durant l’estiu, ja que és una zona ocupada per vehicles que dificulten l’accés i la rotació a altres que volen accedir a la platja, la piscina o a les activitats econòmiques de la zona”. El regidor de JxCAT, Joan Martí Masdeu, ha exposat que “és necessari un control horari per evitar que qualsevol persona pugui estacionar el cotxe i deixar-lo allí tota la setmana”. Finalment, la portaveu del PSC, Rosa Anglès, ha justificat la seva abstenció reclamant que “primer s’hauria hagut de fer una prova per veure com serà l’entrada i sortida dels usuaris de la piscina”.

En el ple d’avui, també s’ha aprovat, per unanimitat, la moció d’alcaldia en defensa del sector pesquer català, davant la proposta del Ministeri de reduir el nombre de jornades assignades per a les embarcacions d’arrossegament.

A més, tots els membres del plenari han votat a favor de l’adhesió a l’acord marc de l’Associació Catalana de Municipis de subministrament de maquinària tècnica i vehicles per iniciar el procés de renovació de la flota de la Brigada. De la mateixa manera que també ho han fet amb l’adhesió a l’acord marc d’assegurances de pòlisses d’accidents.

L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha conclòs el plenari destacant que “l’evolució de la pandèmia va per la bona línia gràcies a l’esforç que està fent el departament de salut i sobretot, els i les professionals del sector de la salut per tirar endavant el pla de vacunació”. Caparrós ha afegit que “les xifres són bones, però això no treu que la covid-19 continua estant i per això, faig una petició a tots els rapitencs i rapitenques perquè segueixin extremant le

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 1 =

Últimes notícies