HomeUrbanismeLa Ràpita fa una “petita actuació d’urgència” al carrer Gorria per a...

La Ràpita fa una “petita actuació d’urgència” al carrer Gorria per a evitar inundacions quan plou

Ben just fa un mes que s’acabaven les obres per convertir les voreres del carrer Gorria de la Ràpita en una plataforma única per tal de facilitar l’accessibilitat a la ciutadania i eliminar les barreres arquitec- tòniques.

Una obra que va tirar endavant el govern republicà, amb una inversió que s’enfilava als 150.000 euros, i que va estar durament criticada per alguns sectors de la població i també per l’oposició, ja que en el primer episodi de pluges al municipi -dies abans de les eleccions municipals del 28 de maig- ja van causar problemes d’inundabilitat, alarmant els comerciants del carrer. Ara, un mes més tard, el nou equip liderat per Progrés-PSC ha hagut de fer una “actuació d’urgència per a intentar evitar l’acumulació d’aigua”, detalla el regidor de Governació, Marc Brunet.

Així, de dilluns a dimecres s’hi ha estat treballant per tal de revertir la situació, eliminant els dos passos elevats que causen inundabilitat: un, situat a la cruïlla de l’avinguda Constitució amb el carrer Gorria -davant de Correus-, i, l’altre, davant de les òptiques Puig i Opticalia.

De fet, Brunet detalla que tot just fa una setmana, el passat dijous 29 de juny, va ploure i va haver de tallar-se la circulació del carrer entre les 21.30 h i mitjanit, “perquè els botiguers de la part de baix del carrer ja van mostrar-nos la seua preocupació, davant que els cotxes, en circular, desplaçaven l’aigua fins a les botigues. Ara, hem hagut de fer esta actuació ràpida per salvar els mobles, i evitar les acumulacions que els aiguats d’estiu que acostumen a caure molts litres d’aigua en poca estona podrien causar, i després de l’estiu ja valorarem quin plantejament fem: si arrangem la resta de passos elevats o mirem de fer un altre tipus d’actuació al carrer Gorria”.

En este sentit, el regidor de Governació assenyala que els passos elevats dels carrers transversals es mantindran, i als dos que s’han eliminat s’hi construiran unes rampes “perquè la gent puga passar d’un carrer a l’altre sense problemes”.

A la dreta, imatge de les acumulacions d’aigua que es registraven al carrer Gorria en dies de pluja. / FOTO: CEDIDA.

 

Procés intern iniciat per a demanar responsabilitats

Tot i que des del nou equip de govern valoren positivament la intenció de l’obra dels republicans, que segons Brunet, era “eliminar barreres arquitectòniques, posant al mateix nivell les dos parts del carrer per tal de facilitar l’accessibilitat a les persones que portessen cotxets, cadires de rodes o tinguessen dificultats de mobilitat”, no obstant això, el resultat final no va ser l’esperat i des del mateix consistori, aleshores liderat per l’equip d’ERC de Josep Caparrós, va iniciar un procés intern per tal de demanar responsabilitats per a esclarir els problemes d’inundabilitat del carrer. Un tràmit que l’actual govern del socialista Javier Reverté manté obert.

Brunet indica que “l’antic consistori ja va obrir este tràmit de responsabilitat dins la casa i nosaltres ens el vam trobar. Ara estem mirant a veure qui es fa responsable d’això, perquè, evidentment, no sabem si s’ha calculat malament o què, això els tècnics ho diran, i ja es veurà qui es fa càrrec del sobrecost que estan tenint estes obres. Nosaltres, com a actual govern municipal el que sí que volíem era que la gent del carrer Gorria estigués tranquil·la en cas que hi haja aiguats”.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

32 + = 41

Últimes notícies