HomePolíticaLa Ràpita, km 0 de la Via Verda de la Vall de...

La Ràpita, km 0 de la Via Verda de la Vall de Zafan

El Ple de l’Ajuntament de la Ràpita, reunit en la sessió ordinària del mes de febrer, ha aprovat el conveni de col·laboració entre els ajuntaments de la Ràpita, Amposta, Tortosa i Roquetes i la Diputació de Tarragona en relació amb el Pla de Sostenibilitat en Destinació Turística (PSDT). Amb l’aprovació, que ha comptat amb els vots a favor de tots els membres del plenari, se situa la Ràpita com el km 0 de la Via Verda de la Vall de Zafan.

El conveni aprovat neix de l’oportunitat que veuen els ajuntaments implicats en aprofitar els plans de sostenibilitat turística per estendre el traçat de la via verda. L’execució del projecte, a partir de la connexió amb la Ràpita, permetrà aconseguir un  increment del domini pedalable, una millora de la potencialitat per accedir a mercats internacionals i nous segments de mercat i, en conseqüència, l’obtenció d’una major capacitat de generar riquesa pel territori.

L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, expressa que “el conveni permet posar fil a l’agulla en un projecte desitjat i estratègic per al nostre territori perquè dinamitzarà turísticament tot el territori de punta a punta, unint l’interior amb el litoral, des de la vessant del cicloturístic”.

El projecte, que ampliarà la via verda entre aquests municipis del Baix Ebre i el Montsià (23,74 km), compta amb un pressupost de 6,3 M €, 5 M € dels quals seran finançats pels fons Next Generation que aposten per iniciatives inclusives i sostenibles des del punt de vista ambiental, social i econòmic.

A banda, el plenari ha aprovat una moció conjunta de tots els grups municipals i la regidora no adscrita sobre la commemoració del 8M, Dia Internacional dels drets de les dones, amb la finalitat de lluitar contra el masclisme i homenatjar els moviments feministes i de reivindicació per continuar fent evidents les desigualtats de gènere.

Finalment, l’alcalde del municipi ha fet lectura de la declaració del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i la Xarxa d’alcaldes i alcaldesses per la Pau de Catalunya sobre el conflicte a Ucraïna en nom de tots els grups polítics municipals del consistori i la regidora no adscrita. Es tracta d’una declaració institucional a què el consistori s’adhereix per condemnar la situació que s’està vivint a l’est d’Europa les darreres 48 hores.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 1 =

Últimes notícies