HomeSocietatLa Ràpita s’adhereix al manifest del Moviment de Lluita pel Delta de...

La Ràpita s’adhereix al manifest del Moviment de Lluita pel Delta de l’Ebre

El ple de la Ràpita, reunit en la sessió ordinària del mes de març, ha aprovat donar suport al manifest i a l’acte reivindicatiu d’aquest diumenge al Trabucador, organitzat pel moviment de Lluita pel Delta de l’Ebre (MOLDE) per protegir el Trabucador i el Delta de l’Ebre i exigir accions decidides per evitar la seva desaparició. El manifest, a què s’ha adherit el consistori per unanimitat, estableix que cal que la problemàtica sigui una qüestió d’Estat i un pilar central de l’agenda política de les administracions competents i que, de tal manera, es materialitzi en les accions que reclama el territori a través de la Taula de Consens.

El manifest posa en evidència que la situació del Trabucador i del Delta de l’Ebre és molt crítica i la gestió de sorres a través de sistemes de dragatge s’ha convertit en una necessitat, ja que el Delta de l’Ebre i la Ràpita no poden permetre’s la desaparició del Trabucador. La seva desaparició trencaria l’ecosistema de l’hemidelta sud, suposaria la sentència de mort de les nacres de la Badia dels Alfacs i de tota l’acció aqüícola que es duu a terme, i  a més,  el port de la Ràpita es quedaria sense barrera de protecció amb les conseqüències i l’amenaça que això suposa.

En el plenari, els portaveus dels grups polítics municipals han exposat el seu suport a les iniciatives del Moviment de Lluita pel Delta de l’Ebre i han coincidit que cal treballar tots units perquè el territori no desaparegui. Per la seva part, l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha fet una crida als rapitencs i rapitenques perquè es mobilitzin aquest diumenge en “un acte que esdevindrà un crit d’auxili, el qual ha d’arribar a tot el món perquè tothom tingui molt present que la problemàtica no és només territorial i que necessitem que es facin actuacions decidides per salvar el nostre Delta”.

Avui, també s’han aprovat dues propostes d’alcaldia: una en suport a les mesures contra l’exclusió financera i l’altra en suport al Manifest de municipis en defensa del sector pesquer; i una moció de JxCAT sobre el nomenclàtor de carrers amb nom de dones.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 5 =

Últimes notícies