HomePolíticaLa Ràpita vol canviar el POUM perquè es puguen finalitzar edificacions inacabades

La Ràpita vol canviar el POUM perquè es puguen finalitzar edificacions inacabades

L’Ajuntament de la Ràpita té la intenció de fer una modificació puntual al Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) que, entre d’altres, inclouria una disposició addicional que permetria finalitzar alguns dels edificis que es troben inacabats a conseqüència de la crisi que va afectar, ara fa uns anys, el sector de la construcció.

L’alcalde del municipi, Josep Caparrós, assenyalava, en la sessió plenària celebrada divendres passat, 24 de febrer, que les edificacions inacabades són “una problemàtica greu que tenim a la Ràpita”, i, ara, amb la disposició addicional que inclouria la modificació del POUM, podrien acabar-se.

“Aquells edificis es van començar a construir complint la normativa del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU). Després, estes edificacions van quedar aturades a conseqüència de la crisi del sector de la construcció”, detallava l’alcalde, que afegia que “ara, en algun cas, hi ha la voluntat d’acabar estes edificacions. Tanmateix, durant este impàs de temps, l’Ajuntament va aprovar un nou POUM, per la qual cosa la normativa actual no permet acabar els edificis que en el seu moment sí que s’ajustaven al pla general”.

És per això, doncs, que el consistori rapitenc ha estat treballant amb la Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre en la redacció d’esta disposició addicional “per tal de donar resposta a estes situacions, perquè, si no, ens trobem que hi ha un conjunt d’edificacions inacabades al nostre municipi, que, legalment, no es poden acabar pel canvi de la normativa”.

Segons han detallat fonts municipals, esta disposició permetrà que alguns dels edificis inacabats, que tenien llicència segons el PGOU antic, ara es puguen acabar d’acord el nou POUM de 2014.

Esta, però, no és l’única modificació que es preveu del POUM. També es preveu canviar l’article 294, que tracta sobre l’altura reguladora màxima d’un edifici i el seu punt d’aplicació, en què es permetran els usos lúdics d’esbarjo o esportius als terrats dels edificis -com seria una piscina o una terrassa, per exemple-, o també un dels punts inclou l’ampliació dels usos del Mercat Municipal perquè es puguen vendre productes i serveis més enllà de la venda al detall d’aliments.

Ara, amb l’aprovació de la consulta pública prèvia se n’inicia la tramitació. “Ara obrim un procés de consulta que ens ha de permetre fer totes les reflexions, aportacions i millores corresponents, com a pas previ a l’aprovació inicial”, assenyalava Caparrós. Este punt de l’ordre del dia va comptar amb els vots a favor de tot el ple i l’abstenció del regidor de JxCat Joan Martí Masdeu, que va justificar-se dient que és per tal d’aportar suggeriments, propostes i al·legacions.

Es crearà un Consell de Jóvens

D’altra banda, en la sessió plenària també va aprovar-se, per unanimitat, la creació d’un Consell de Jóvens per a promoure propostes i accions en benefici d’este sector de la població i també per a fomentar l’associacionisme juvenil.

Es tractarà “d’un òrgan de participació ciutadana que ens permetrà conèixer de primera mà els interessos del jovent de la Ràpita”, assegurava el regidor de Joventut, Rafa Balagué.

Este òrgan també suposarà un canal de comunicació estable entre el consistori i la joventut, que busca incrementar la seua participació a través d’espais de reflexió i debat.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 6 =

Últimes notícies