HomeSocietatLa Ribera d'Ebre visita el Pallars, en un intercanvi d'experiències agroalimentàries i...

La Ribera d’Ebre visita el Pallars, en un intercanvi d’experiències agroalimentàries i turístiques

El programa Degusta Ribera d’Ebre, que va néixer en el marc del projecte Ribera d’Ebre VIVA del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, ha organitzat un viatge de dos dies amb setze professionals de catorze empreses del sector turístic i agroalimentari de la comarca—restaurants, allotjaments, agrobotigues, productors i elaboradors— al Pallars Jussà. L’objectiu de l’activitat ha estat conèixer l’experiència del programa Al teu gust, aliments del Pallars. Es tracta d’un projecte de dinamització i suport al sector agroalimentari local del Pallars, que té per objectiu la preservació de la cultura agroalimentària i gastronòmica de muntanya; el compromís amb el territori i les persones que hi viuen: i la cooperació entre empreses i administracions.

Ha estat un viatge enriquidor, perquè les trobades s’han ajustat als interessos del nostre grup: empreses familiars, algunes de diverses generacions, altres de noves, que saben vendre territori i que treballen de manera coordinada amb diversos subsectors i administracions. Els intercanvis han permès trobar molts paral·lelismes entre la realitat dels empresaris de la Ribera d’Ebre i del Pallars. A més, aquests dos dies de convivència també han servit per crear noves sinergies entre els participants de la nostra comarca, molts dels quals s’han conegut per primera vegada“, ha explicat Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

Dilluns i dimarts, els participants han pogut intercanviar experiències amb diversos agents del sector: han conegut una explotació agrària que treballa per a la recuperació de varietats autòctones d’olivera, han visitat una ramaderia especialitzada en la producció de vedella ecològica i han recorregut les vinyes de diversos cellers familiars. També han fet parada en una empresa de producció de cervesa, ratafia i altres licors artesanals, i en diversos establiments de restauració i turístics que posen en valor el territori, la pagesia local i els seus productes. Els participants també han pogut intercanviar impressions amb representants de l’Associació APAT de professionals del sector turístic del Pallars Jussà.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 81 = 90

Últimes notícies