HomeSalutLa sanitat ebrenca capta metges residents a base de formació pròxima i...

La sanitat ebrenca capta metges residents a base de formació pròxima i qualitat de vida

La manca de metges és una realitat en punts de les Terres de l’Ebre i en especialitats als hospitals. Per això és important captar professionals que acaben de sortir de les facultats per a començar la seua residència al territori. Les tres unitats docents que existixen al territori -la de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, la de Medicina Familiar i Comunitària i la de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús- s’esforcen diàriament perquè metges i infermers trien les Terres de l’Ebre per a cursar la residència. Dimarts passat se va fer la Jornada de Portes Obertes perquè els interessats puguen conéixer les especialitats que s’oferixen al territori. Allà van acudir futurs residents de forma presencial a l’Hospital Verge de la Cinta i també de forma telemàtica.

De fet, cada any a les Terres de l’Ebre hi ha 26 places per a residents, però n’hi ha que molts cops queden vacants. Solen ser algunes de les que s’oferixen de Medicina Familiar i Comunitària, ja que les de l’Hospital Verge de la Cinta normalment se cobrixen totes cada any, igual que les de geriatria de l’Hospital de la Santa Creu, excepte l’any passat, quan se van quedar totes les places buides per diverses causes. L’any passat, a Medicina Familiar i Comunitària es van cobrir nou de les dotze places que s’oferien. “Ens hem d’esforçar cada dia, després el fet que vinguen al nostre territori o que es puguen quedar un cop acabada la residència depén de les circumstàncies personals de cadascú”, ha explicat Beatriz Satué, cap d’estudis de la unitat docent de Medicina Familiar i Comunitària Tortosa – Terres de l’Ebre. “La gent que puga estar interessada en formar-se ha de començar a pensar en territoris com el nostre: perifèrics i petits, però interessants”, afirma Satué.

Per a les unitats docents, el primer repte és poder captar metges per a cursar la residència al territori, però després de quatre anys, la importància recau en el fet que estos professionals puguen desenvolupar la seua tasca d’especialistes a les Terres de l’Ebre. “Per al nostre territori, per la situació geogràfica que tenim, és important donar-nos a conéixer per totes les coses que podem oferir, tant en formació d’especialistes com per després poder quedar-se i que els siga més senzill. La capacitat que tenim de captar especialistes de fora no és senzilla, per això hem d’aprofitar la possibilitat que els residents del centre valoren quedar-se amb nosaltres”, ha afirmat Pablo Concha, el cap de la unitat docent de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta. De fet, durant l’explicació als futurs residents, Beatriz Satué va dir que “cada cop es dona més importància a la formació als dispensaris rurals”. Com que les Terres de l’Ebre tenen una dispersió geogràfica elevada, potencien la formació dels professionals perquè siga una sortida professional interessant per als residents.

Qualitat de vida

Per als residents és important la formació, igual que el vessant personal. Els docents destaquen la qualitat de la formació, ja que és molt pròxima. A més, confien que aspectes com la qualitat de vida i els costos més barats que en altres punts de Catalunya puguen decantar la balança. “A banda de la qualitat docent, que està assegurada ja que fem el mateix que a la Vall d’Hebron, per exemple, és important explicar que aquí tenim una qualitat de vida bona i tranquil·la. També oferim poder viure amb el mateix sou que es té a Barcelona, però amb preus que no són comparables”, recalca la cap de la unitat docent de Medicina Familiar i Comunitària.

Justament l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta està en tràmits per a poder-se acreditar com a Hospital Universitari. Els professionals creuen que els donarà més possibilitats de potenciar els aspectes docents del centre.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

Últimes notícies