HomeComunicacióLa sèrie ‘Espais de saó fonda’ de Canal Terres de l’Ebre,...

La sèrie ‘Espais de saó fonda’ de Canal Terres de l’Ebre, guanya el premi de periodisme 2019

El Col·legi de Periodistes de Catalunya en l’àmbit de les Terres de l’Ebre va celebrar divendres 26 de març la Nit de la Comunicació, en la que es van entregar els tres premis de Periodisme en la seva quarta edició. El guanyador va ser “l’equip del programa Espais de Saó Fonda”, una sèrie de televisió produïda i emesa l’any 2019 per Canal Terres de l’Ebre, per iniciativa de l’antropòleg Lluís González, presentador, guionista i productor executiu de tot l’espai.

El segon premi va ser per al periodista Andreu Prunera per un treball publicat al setmanari l’Ebre, i el tercer per a Dani Sainz de Aja, cap d’informatius de Canal Terres de l’Ebre. Tots tres es van repartir els quatre mil euros que patrocina l’empresa REPSOL convertint-se en els protagonistes destacats d’una nit de la comunicació en la que es van donar reconeixements a vuit periodistes (Luz Acero, Julio Vidal, Guillem Comí, Tomàs Carot, Elies Pujol, Antonio Cordero, Arturo Gaya i Joana Domènec) i dos mitjans de comunicació, Surtdecasa pels seus 10 anys, i La Plana Ràdio pel seu 25è aniversari. Amparo Moreno va rebre el Micro Daurat a la Trajectòria.

La sèrie el 2019

Espais de Saó Fonda (que Canal Terres de l’Ebre reposarà diàriament aquesta setmana santa), es va estrenar el maig de 2019, amb un primer capítol dedicat a l’artista ampostí Manel Margalef, i en el que, al costat d’artistes del Camp de Tarragona, també apareixien altres ebrencs: Sabala, FMG, Vicky Tomàs, Antònia Ripoll i Marielena Roquer (parella de Carles Santos), entre d’altres.

Cal destacar que La Xarxa, com a coproductor de la sèrie, ha donat molta visibilitat i projecció al guanyador del premi, aspecte que va destacar Lluís González tot subratllant que “la creativitat des de la perifèria” està guanyant valor i pes davant els models habitualment centralistes.

És probable que Espais de saó fonda tingui una segona entrega, dotze capítols més, ja que el programa – de continguts i format innovador -continua interessant a la Xarxa de Comunicació Local, tot i que s’ha retardat la seva arrencada pels arran de les restriccions econòmiques ha generat la pandèmia, motiu pel qual també el premi s’ha entregat en un any de retard.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

81 + = 84

Últimes notícies