HomeSense categoriaLa simfònica de Dones de València estrenarà temporada a l’Amposta de Banda...

La simfònica de Dones de València estrenarà temporada a l’Amposta de Banda a Banda

La Banda Simfònica de Dones de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana estrenarà enguany la temporada a Amposta en el marc del cicle musical Amposta de Banda a Banda que organitza des de fa 19 anys la Lira Ampostina amb l’objectiu de donar a conèixer la música de banda que es fa a fora de les Terres de l’Ebre.

La Simfònica de Dones de València estarà a Amposta el 29 de febrer i segons destaca el president de la Lira, Manel Zaera, es tracta d’una formació “excepcional”, ja que totes les integrants són dones músics del País Valencià.

El projecte va nàixer l’any 2015, impulsat per la Federació de Societats Musicals de la Comunitat de València, per a posar en valor el talent femení i l’èxit del projecte ha fet que tinga continuïtat amb una gran repercussió social i mediàtica. La formació de la banda es renova anualment, així com la direcció, un càrrec que este 2020 recau en la figura d’Inma Mateu Fortuño. La Simfònica de Dones estrena tots els anys repertori coincidint amb el concert del 8 de març i per a fer que la formació puga estar a Amposta la Lira ha comptat amb el suport econòmic de l’Ajuntament d’Amposta. “Les dones tenen un paper destacat dins de la música i no ha estat suficientment reconegut ni visibilitzat”, ha destacat Zaera en suport a este projecte. En el cas de la Lira Ampostina, les dones representen ja més del 50% dels membres de la banda de música.

 
Inauguració amb la simfònica d’Albalat

A banda de la Simfònica de Dones de València, enguany l’Amposta de Banda a Banda comptarà amb una altra formació valenciana: la Banda Simfònica de l’Ateneu Musical i Cultural Albalat de la Ribera. La banda serà l’encarregada d’inaugurar el cicle este dissabte 25 de gener, en un concert a l’Auditori de la Lira a les 20 hores.

La banda valenciana, la primera que va actuar en el cicle Amposta de Banda a Banda fa 19 anys, ha guanyat diversos concursos de prestigi en la seua llarga  trajectòria de més de 100 anys. Des de setembre de l’any 2017 la banda està dirigida per David Moltó i sota la seua batuta ha oferit diferents concerts innovadors, ha gravat un disc de compositors oriünds d’Albalat de la Ribera, i ha ofert concerts a Madrid, al parc del Retir, i al Palau de les Arts de València. Actualment la banda està formada per uns vuitanta músics.

El cicle continuarà amb el 29 de febrer amb la Simfònica de Dones de València i el 28 de març amb la Banda Simfònica de l’Associació Unió Musical de Lleida. La formació va ser fundada el 2014 per sis músics professionals, docents del Conservatori de Música de Lleida. Actualment, la Banda té 160 socis i presenta a l’escenari una plantilla d’entre 60 i 95 músics. El seu director titular és Esteve Espinosa. 

Com tots els anys el cicle Amposta de Banda a Banda el clourà la Banda de  la Lira Ampostina amb el tradicional concert de primavera que, en este cas, serà el 9 d’abril.
Manel Zaera ha recordat que l’objectiu d’este cicle musical és programar bandes de la màxima qualitat musical i les agrupacions amb més projecció i amb més cartell del moment amb la voluntat de “divulgar la cultura de la música de banda i com a músics poder aprendre d’altres bandes de reconegut prestigi”. Segons Zaera, es tracta d’un intercanvi “enriquidor” per a músics i directors a l’hora de veure altres maneres de fer i conèixer nous repertoris.

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 8 =

Últimes notícies