HomeTreballLa Terra Alta busca temporers del territori per a la verema per...

La Terra Alta busca temporers del territori per a la verema per evitar obrir albergs i allotjaments comunitaris

El Consell Comarcal de la Terra Alta, en coordinació amb el sector agrari i la DO, han obert la borsa de treball temporal per trobar entre 150 i 200 temporers i cobrir la demanda en aquesta campanya de verema amb persones del territori que busquin feina. “La prioritat és que siguin treballadors que puguin tornar a casa seva als vespres per mantenir tancats els albergs que s’habilitaven i evitar massificacions de gent, fora de la jornada laboral”, ha explicat la presidenta Neus Sanromà. També es treballa amb Salut i Agricultura per tenir unes pautes establertes de protecció dels treballadors i els protocols necessaris en cas que es detectés algun positiu durant la campanya, i s’anima els viticultors a prioritzar la collita amb màquina.

En dues o tres setmanes arrencarà a la Terra Alta la campanya de recollida del raïm. El Consell Comarcal, per evitar “una onada de temporers que vinguin a la comarca a buscar feina”, ha activat la borsa de treball temporal on es poden apuntar totes aquelles persones interessades a treballar-hi. “Prioritzem que totes les persones que s’hi apuntin siguin de la Terra Alta i de les comarques veïnes per evitar l’obertura dels albergs que s’habilitaven per allotjar temporers. Estaran tancats per evitar contagis i possibles brots i que els treballadors tornin a casa seva quan acabin la jornada laboral”, ha apuntat la presidenta de la Terra Alta.

Neus Sanromà ha fet una crida perquè s’utilitzi aquest servei per treballar en la campanya de verema “perquè serà la manera de controlar qui vindrà a treballar-hi i els pagesos tindran on estirar, juntament amb borsa que també obrirà Unió de Pagesos”. El sector ha previst una necessitat de mà d’obra d’entre uns 150 i uns 200 jornalers que s’espera cobrir amb les borses de treball del sindicat agrari i del Consell Comarcal.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

84 + = 89

Últimes notícies