Des d’este divendres 4 d’abril i fins al 13 d’abril, una vintena de bars i restaurants de la població participen en les 14es Jornades Gastronòmiques de la Tonyina Roja, per a oferir les seues millors elaboracions d’un producte d’alta qualitat. Paral·lelament, este cap de setmana 5 i 6 d’abril se durà a terme la Diada al port de la Cala.
Un total de dinou restaurants de la població oferiran menús gastronòmics on la tonyina roja serà la base dels seus plats des d’este divendres 4 i fins al 13 d’abril. Tots els menús estan maridats amb vins de la DO Terra Alta. Els preus per persona ronden entre els 35 i els 68 euros.
D’altra banda, setze bars seran els que participaran en la Ruta de la Tapa de la Tonyina Roja. Cadascuna de les tapes té un preu de 5 euros amb un quinto Heineken inclòs, que patrocina la ruta. A més, omplint la butlleta amb cinc segells de bars diferents s’entrarà en el sorteig de dos menús dobles a les pròximes Jornades Gastronòmiques, i se sortejaran 10 Tuna Tour dobles entre els votants de la tapa guanyadora.
María José Castellano, regidora de Turisme, explica que “tindre tanta varietat ens dona l’oportunitat durant els dies de les jornades de degustar diferents varietats de tonyina amb la creativitat de cadascun. Tenim molt per a triar”.
Els organitzadors de l’esdeveniment gastronòmic, l’Àrea Municipal de Turisme de l’Ametlla de Mar, també convoquen un concurs fotogràfic a Instagram. Entre totes les persones que publiquen fotografies durant els dies de les jornades amb les etiquetes #ametllademar i #tonyinaroja25, i que seguisquen el perfil @turismeametllademar, s’escolliran quatre finalistes. El guanyador serà el que obtinga més m’agrades i s’emportarà un menú doble a les pròximes Jornades Gastronòmiques.
Se poden consultar els menús, tapes i les bases del concurs a www.visitametllademar.com.
Diada de la Tonyina Roja amb ‘Tuna Cookings’ com a novetat
Durant tot el dissabte 4 i diumenge 5 d’abril tindrà lloc al port pesquer de l’Ametlla de Mar la Diada de la Tonyina Roja. Els visitants podran tastar, en una gran zona de degustació, quatre varietats de tonyina roja en cru (maki, niguiri, sashimi i tàrtar) i també ranxos més tradicionals dels pescadors, com la tonyina amb patates, a un preu de 4 €.
Les tapes se podran degustar dissabte i diumenge entre les 11 i les 14.30 h, i també el dissabte entre les 17.30 i les 21.30 h. A banda de les degustacions de tonyina, que tenen un preu de 4 euros per ració, també hi haurà servei de bar.
Este any s’incorporen també les demostracions de cuina amb la tonyina com a ingredient principal per això el nom de Tuna Cookings. Hi haurà 6 demostracions, dissabte d’11.30 a 12.30 h, de Meleta de Romer i Lo Nàutic, dissabte de 17.30 a 18.30 h de l’Astillero i La Subhasta de l’Estany i diumenge al matí, del Circustuna i el Molí dels Avis.
La programació gastronòmica es complementarà amb actuacions musicals durant el cap de setmana amb els DJs Sergio Calero, Dijeidepueblo i Mael Wulschleger i l’actuació dissabte a la nit del grup Il Quarteto Stravagante. També es faran sortides programades amb el Tuna Tour dissabte.