HomeSense categoriaLa tornada de la veda pesquera: bona en quantitat però baixa en...

La tornada de la veda pesquera: bona en quantitat però baixa en facturació

Des d’este dilluns, 41 embarcacions pesqueres d’arrossegament han tornat a la mar després de dos mesos de veda biològica. Segons indica el secretari de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de la Ràpita, Joan Balagué, esta tornada ha estat “bona en quantitat, però l’handicap ha sigut el preu pel tipus de peix que s’ha agafat més: s’ha capturat més peix que es ven barat”. 

Així doncs, este dilluns entraven  al port rapitenc 24.600 kg de peix i dimarts, 16.882 kg. Estes xifres no han variat gaire de les de l’any passat, que el primer dia se’n van capturar 26.929 kg, i el segon, 18.501 kg. En canvi, la facturació sí que ha minvat respecte al retorn de la veda el setembre passat. El primer dia després de la veda biològica, s’han facturat 61.600 euros, i el segon, 52.600 euros. Unes xifres ben allunyades dels 101.000 euros facturats el primer dia que els pescadors van retornar a la mar l’any passat, i els 83.000 euros del segon. “La mar no és una ciència exacta: uns anys hi ha més peix, d’altres menys, i enguany ha tocat que hi haja molta quantitat de moll, per exemple, que és una espècie que el preu mitjà és més barat”, explica Balagué. I és que el moll i la moixarra són les dos espècies de peix que s’han capturat més. 

Quant al moll se n’han pescat 6.600 kg dilluns i 4.400 kg dimarts. “Este és un peix difícil de vendre i davant la gran oferta que s’ha capturat, han abaixat els preus”, determina el secretari de la Confraria. El preu mitjà per quilo de moll, sense impostos i sense taxes, se situa en els dos euros, ja que durant els primers dies va oscil·lar entre els 2,55 €/kg el dilluns, i l’1,91 €/kg,  dimarts. Pel que fa a la moixarra, l’altra espècie més pescada després de la veda, dilluns van capturar-se 3.300 kg que es van vendre a 4,48 euros el quilo, i dimarts 1.400 kg, que van tenir un preu a llotja de 5 euros. 

Respecte a les captures de cranc blau, tant dilluns com dimarts es van vendre 1.100 kg d’este crustaci respecte els 660 kg diaris d’abans de la veda biològica. “L’important és que les barques de bou, que són qui pesquen les cranques ovades, n’han pescat 160 kg respecte a les 650 kg de l’any passat. Això vol dir que s’ha aconseguit l’equilibri pescant-lo massivament i baixar el nombre de crancs”.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 7 = 17

Últimes notícies