HomeMedi AmbientL'ACA impulsa diverses actuacions del cicle de l'aigua a Tarragona i Terres...

L’ACA impulsa diverses actuacions del cicle de l’aigua a Tarragona i Terres de l’Ebre, amb una inversió inicial de 6,4 MEUR

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) està impulsant diverses actuacions del cicle de l’aigua a Tarragona i Terres de l’Ebre, amb una inversió inicial de 6,4 milions d’euros. Les actuacions se centraran en diverses millores del sanejament de les aigües residuals a les comarques de l’Alt i el Baix Camp, el Priorat, la Terra Alta, la Ribera d’Ebre i el Baix Ebre i en incrementar l’eficiència de les infraestructures de reg en el canal de la dreta de l’Ebre.

En l’àmbit de la depuració i tractament de les aigües residuals, properament s’iniciaran diversos tràmits per a millorar el sanejament de Tarragona i de les Terres de l’Ebre, amb una inversió inicial prevista de 4,7 milions d’euros, mitjançant la licitació de diversos contractes.

Les millores a la depuradora del Pla de Santa Maria (direcció de les obres, coordinació de seguretat i execució dels treballs), a la comarca del l’Alt Camp, tindran un pressupost de licitació total superior als 1,3 milions d’euros. En la mateixa comarca, properament es posarà a licitació la redacció del projecte constructiu de la nova depuradora d’Alcover (79.476 euros). D’altra banda, a la comarca del Baix Camp en breu es posarà a licitació el contracte per a executar les obres de la depuradora del Botarell, amb un pressupost proper als 2,2 milions d’euros (direcció de les obres, coordinació de seguretat i execució dels treballs).

Pel que fa al Priorat, es posarà a licitació la redacció de dos projectes constuctius: el de la depuradora de Margalef (79.912 euros) i la rehabilitació de l’estació depuradora de la Vila al terme municipal de Masroig (40.520 euros).

A la Terra Alta es licitaran les millores a la depuradora de Batea (79.476 euros) i la redacció del projecte per al sanejament de Bot (104.198 euros). Recentment, a la mateixa comarca, ja s’ha posat a licitació el contracte per a executar les obres de la depuradora de Prat de Comte, amb un pressupost de licitació de 755.716 euros.

En relació amb la comarca de la Ribera d’Ebre, cal tenir en compte que s’ha posat a licitació la redacció del projecte per a optimitzar el funcionament de la depuradora de Garcia, amb un import de licitació de 54.934 euros. Al Baix Ebre, d’altra banda, es licitarà la redacció del projecte per a millorar el funcionament de la depuradora de Vinallop (Tortosa), amb un pressupost de licitació de 50.220 euros.

A més de la inversió inicial prevista en aquestes licitacions (4,7 MEUR), el desenvolupament d’aquests projectes comportarà una inversió futura addicional propera als 3,7 milions d’euros (execució de les obres).

Les mesures de sanejament impulsades a Tarragona i Terres de l’Ebre, previstes en l’actual cicle de planificació (2016-2021), milloraran el tractament de les aigües residuals i serviran per a incrementar el bon estat de les masses d’aigua.

 

Eficiència dels canals de reg

Ahir, el consell d’administració de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), va aprovar un conveni amb la la Comunitat General de Regants del canal de la dreta de l’Ebre per a la redacció de l’estudi d’impacte ambiental i el projecte constructiu destinat a optimitzar diversos elements d’aquesta infraestructura (revestiments, comportes de descàrrega, entre d’altres), amb una inversió total prevista d’1,7 milions d’euros.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

19 + = 29

Últimes notícies