HomeSalutL'Agència Europea del Medicament autoritza la pastilla de Pfizer per tractar la...

L’Agència Europea del Medicament autoritza la pastilla de Pfizer per tractar la covid-19

L’Agència Europea del Medicament (EMA, en les seves sigles en anglès) ha autoritzat aquest dijous l’ús a la Unió Europea de la pastilla de Pfizer per tractar la covid-19. Segons ha informat en un comunicat, l’EMA recomana l’ús d’aquest medicament, anomenat Paxlovid, en adults que no requereixin oxigen suplementari però que tinguin risc de desenvolupar la malaltia amb un pronòstic greu.

Els estudis indiquen que el tractament amb Paxlovid va reduir “significativament” el risc d’hospitalització i de mort en pacients amb patologies prèvies que els feia especialment vulnerables al coronavirus. Només un 0,8% dels pacients tractats amb la pastilla van haver de ser hospitalitzats, en comparació amb el 6,3% dels que van rebre placebo.

La pastilla de Pfizer conté dues substàncies actives. Una de les substàncies contribueix a reduir la capacitat del virus a multiplicar-se al cos, mentre que l’altra fa que aquesta primera estigui durant més temps present a l’organisme.

En la seva recomanació, l’EMA apunta que avala la pastilla perquè “els beneficis superen els riscos” i perquè “els efectes secundaris són generalment lleus“. Amb tot, el regulador europeu alerta que una de les substàncies de la píndola pot “afectar altres medicaments“, un fet que diu s’ha d’incloure en la informació del producte.

Segons informa l’EMA, els estudis sobre l’eficàcia del Paxlovid s’han fet en persones infectades per la variant delta, però el regulador europeu remarca que “s’espera” que sigui efectiva també contra altres variants del virus, inclosa l’òmicron.

Un cop recomanada per l’EMA, ara és la Comissió Europea la que ha d’autoritzar la comercialització del medicament a la Unió Europea.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 84 = 94

Últimes notícies