HomeUrbanismeL’Ajuntament compra els terrenys per a la construcció del nou CAP de...

L’Ajuntament compra els terrenys per a la construcció del nou CAP de Flix

La parròquia de Flix acompanyada del Bisbat de Tortosa van signar la compravenda d’una part important dels terrenys coneguts com a “Hort del capellà” per cedir-los a la Generalitat de Catalunya per a la construcció del nou CAP de Flix. Es tracta de dos solars, un de 1.076,44 m2 i l’altre de 102,35 m2, els quals responen al descampat de terra que actualment s’està utilitzant com a aparcament i la primera franja de garatges adjunts. La compravenda s’ha efectuat per un total de 169.946,65 euros i el següent pas abans d’iniciar la cessió a la Generalitat serà l’enderroc de les dos cases propietat de l’Ajuntament i dels garatges contigus.

Plànol de l’emplaçament del Centre d’Assistència Primària de Flix
Ortofoto de l’emplaçament del Centre d’Assistència Primària de Flix

Finques comprades del Bisbat de Tortosa

Amb tot, culmina així una antiga aspiració de l’Ajuntament de Flix d’accedir a la propietat d’aquests terrenys per a destinar-los a equipaments. Una aspiració que va començar a la dècada dels anys deu del segle XX, quan l’Ajuntament va proposar de construir-hi les primeres escoles elementals de Flix que finalment es van acabar construint on actualment hi ha la Residència d’avis Les Escoles Velles. Durant el període republicà el consistori va plantejar fer el mercat municipal, que finalment es construiria vint anys després als terrenys de davant on està ubicat actualment. Als anys vuitanta el primer Ajuntament democràtic hi va plantejar la construcció de la Llar dels Jubilats, que actualment és el Casal Sant Jordi, i als anys noranta s’hi volia construir la residència d’avis. Finalment, aquest 2023 s’ha tancat un acord que posa fi a més d’un segle de plantejar equipaments assistencials en aquest espai, que a més té aquesta classificació urbanística.

Celebrem l’acord que dona sortida per fi a aquest cèntric i gran solar catalogat d’equipaments” ha afirmat el batlle, Francesc Barbero, i ha afegit que “traslladar el CAP aquí és una molt bona decisió que tornarà a revitalitzar el comerç local i ajudarà a donar qualitat urbanística a tot aquest sector que actualment compta amb mancances urbanístiques fruit d’aquest buit”. Barbero a més comentava que “Tancar aquest acord significa també pel poble de Flix guanyar l’espai més cèntric que hi ha disponible actualment per equipaments tan necessaris com lo CAP que estarà a peu per a la majoria de la població en un radi de 5 minuts i amb possibilitat de muntar una parada de bus per la gent que viu més lluny, la qual cosa en l’actual ubicació no era viable”, ha conclòs.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

27 + = 28

Últimes notícies