HomeSense categoriaL’Ajuntament d’Amposta, Càritas, Creu Roja i Siloé incrementen el suport a les...

L’Ajuntament d’Amposta, Càritas, Creu Roja i Siloé incrementen el suport a les famílies per garantir el dret a l’alimentació

La crisi econòmica derivada de la pandèmia de la Covid-19 ha repercutit en aspectes bàsics com el dret a l’alimentació. Moltes famílies han vist reduïts els seus ingressos i això ha fet perillar l’accés a aliments. Per garantir que tothom tinga garantit el dret a l’alimentació, des de la regidoria de Serveis Socials i Salut de l’Ajuntament d’Amposta s’està treballant de la mà de Càritas, Creu Roja i Siloé, les entitats que vetllen per aquest dret a la ciutat. Tres entitats que han vist com les persones ateses per aquest servei ha incrementat en un 10% en només un mes.

A més a més, per tal de complementar aquesta tasca, “que té un valor inestimable i que cal agrair a totes les persones que les conformen”, en paraules de l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, l’Ajuntament ha reforçat també el repartiment del tiquet fresc, que permeten a les famílies adquirir aliments frescos al Mercat Municipal i als comerços de proximitat. Si entre l’1 de gener i el 13 de març, l’àrea de Serveis Socials havia repartit tiquets frescos a 27 unitats familiars de la ciutat, des del 14 de març i fins al 14 d’abril, se’n van repartir a 64.

El tiquet fresc és una de les mesures d’urgència social que té l’Ajuntament d’Amposta per donar a suport a les persones i famílies en situació vulnerable per garantir que tothom tinga garantit el dret a l’alimentació. L’últim ple de l’Ajuntament, el 30 de març, va aprovar una ampliació de 8.000 euros de la partida de tiquet fresc, preveient un increment de la demanda d’aquesta ajuda per la crisi de la Covid-19. A més a més, tal com avança l’alcalde, també s’han començat a donar els primers ajuts al lloguer per fer front a situacions generades per la crisi de la Covid-19.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

67 + = 77

Últimes notícies