HomeSense categoriaL’Ajuntament de la Ràpita aprova un pressupost de 12,5 milions d’euros per...

L’Ajuntament de la Ràpita aprova un pressupost de 12,5 milions d’euros per a l’any 2020

L’Ajuntament de la Ràpita tindrà un pressupost de 12.549.000 euros per a l’exercici de l’any 2020. Els comptes de l’any vinent creixen en un 9% respecte als d’aquest 2019 i consoliden la tendència de reducció del deute, situant-lo en un 11%. El plenari de la corporació, convocat en sessió extraordinària aquest dimecres, ha aprovat amb una àmplia majoria els comptes municipals gràcies a un acord entre l’equip de govern d’Esquerra (amb majoria absoluta) i els dos regidors de Més Ràpita. 

Els dos regidors del PSC han votat abstenció i els únics vots en contra han estat els tres de Junts per Catalunya. 

El regidor d’Hisenda de l’equip de govern, Albert Salvadó, ha agraït “l’esforç i la predisposició de Més Ràpita a negociar el pressupost” i ha afegit que “tenir majoria absoluta és un plus de responsabilitat”. Segons Salvadó, els pressupostos de 2020 “són un pas endavant per a la Ràpita, per a la millora del benestar de la gent del poble. El regidor d’Hisenda també ha valorat que “aquest pressupost ens permet tirar endavant inversions milloren, transformen i desenvolupen el nostre poble”. 

El primer grup de l’oposició, Junts per Catalunya, ha rebutjat els pressupostos perquè “no veiem cap projecte de poble, amb unes inversions que fan riure”, ha reblat la portaveu Helena Queralt. Per la seva banda, el portaveu de Més Ràpita, Pedro Hernández, ha celebrat l’acord amb el govern d’Esquerra, tot agraint que s’hagin acceptat les seves propostes: “sempre és millor que govern i oposició puguem anar junts. Són uns pressupostos adequats per a la Ràpita i per això hem donat suport i seguirem treballant amb responsabilitat i solvència”. Per últim, la portaveu del PSC, Rosa Anglés, ha lamentat no veure reflectida “la destinació de recursos per crear llocs de treballar o desenvolupar una economia circular” en el pressupost. 

 

Inversions planificades i d’urgència 

Els primers pressupostos del nou mandat fan una aposta pels projectes que s’han de desenvolupar els pròxims anys a la Ràpita. Per això habilita una partida de 130.000 euros per a la redacció d’estudis i projectes, entre els quals hi haurà la remodelació de l’edifici de les Duanes per convertir-lo en un espai d’emprenedoria i coworking, l’arranjament de l’avinguda Pare Castro o la urbanització del tram del carrer Constància que recentment s’ha alliberat. El Govern municipal ja ha tramitat diferents subvencions amb la Generalitat, la Diputació i la Unió Europea per poder executar aquests projectes. 

També s’ha pressupostat 100.000 euros per començar a executar el Pla Director de la Via Pública, un projecte que s’allargarà durant tot el mandat i que permetrà millorar els carrers del municipi. Així, aquest 2020 ja es redactarà el projecte i es faran les primeres obres en eliminació de barreres arquitectòniques, d’asfaltatge, de millora de les voreres i de senyalització de la via pública. 

A banda, el pressupost preveu actuacions per la millora de la carretera del Poblenou, en l’arranjament de l’exterior de l’edifici d’entitats del carrer Convent, millores a l’auditori Sixto Mir, condicionament d’algunes illes de contenidors per adaptar-les al nou sistema de recollida d’escombraries automatitzada i actuacions de prevenció de riscos en episodis d’emergència (neteja de barrancs, franges de protecció contra incendis…). 

En l’àmbit social, cal destacar que la partida dedicada a les subvencions per a les entitats municipals es manté en el mateix nivell de despesa que altres anys i que s’amplien les partides per les activitats que desenvolupen les regidories de Joventut, Educació, Participació Ciutadana i Polítiques Socials i Igualtat. 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 11 = 19

Últimes notícies