HomeSense categoriaL’Ajuntament de la Ràpita engega el projecte ‘Escola de famílies’ per donar...

L’Ajuntament de la Ràpita engega el projecte ‘Escola de famílies’ per donar resposta a les famílies del municipi

MONTSIÀ // L’Ajuntament de la Ràpita engega el projecte ‘Escola de famílies’ amb l’objectiu de donar resposta a les inquietuds i necessitats de les famílies del municipi. La programació contempla formacions fins al mes de juny, les quals corresponen a les temàtiques més demanades per les famílies en l’enquesta que es va llançar el 14 de gener per conèixer les necessitats i els interessos de les famílies amb infants i adolescents a càrrec seu, la qual van respondre 348 persones.

L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, exposa que “Escola de famílies és un projecte que posa a disposició de les famílies del nostre poble un seguit de xerrades i d’experts en diferents matèries que ajuden a tenir més coneixements per donar resposta a les inquietuds del dia a dia”.

La planificació de l’Escola de famílies del primer semestre de 2021 comprèn cinc formacions entre els mesos de febrer i juny. Estes cinc primeres formacions s’impartiran en format telemàtic, tot i que la intenció és combinar tallers presencials i telemàtics en un futur, d’acord amb la situació de la pandèmia. A partir del setembre es reprendrà l’activitat del projecte i es presentaran les noves formacions.

Les temàtiques que van generar més interès en els enquestats van ser la gestió de les emocions, les normes i els límits, les noves tecnologies i la resolució de conflictes, com el consum de drogues. Per això, els cinc primers tallers tenen aquesta temàtica. La regidora d’Educació, Èrika Ferraté, explica que “no va ser difícil escollir quins temes serien els primers a tractar-se a l’Escola de famílies, perquè els resultats de les enquestes són molt clars i la gent demana sessions sobre la gestió de les emocions, i les normes i límits”.

D’esta manera, les formacions dels mesos de febrer i març tractaran les normes i els límits, la primera sessió adreçada a famílies amb adolescents de més d’11 anys i posteriorment, adreçat a les famílies amb fills i filles de 0 a 10 anys. A l’abril, l’Escola de famílies acollirà un taller per conèixer com prevenir i actuar davant del consum de drogues durant l’adolescència i al mes de maig, la gestió de les emocions i les enrabiades infantils. La formació del mes de juny tractarà l’ús excessiu de les noves tecnologies per a fills i filles de més d’11 anys.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

65 + = 72

Últimes notícies