HomeSense categoriaL’Ajuntament de Móra d’Ebre aconseguix finançament i garantix la celebració de Litterarum...

L’Ajuntament de Móra d’Ebre aconseguix finançament i garantix la celebració de Litterarum per als propers anys

La fira d’espectacles Litterarum i la fira del llibre ebrenc tindran continuïtat a Móra d’Ebre. Amb els problemes financers que arrossega l’Ajuntament, la celebració del certamen -que va rebre el 2019 el Premi Nacional de Cultura- va quedar en entredit. Ara, gràcies a un acord entre el consistori, la Institució de les Lletres Catalanes i un espònsor privat, la celebració del certamen queda garantida per als propers anys.

La fira d’espectacles literaris Litterarum tindrà lloc, doncs, entre el 28 i el 31 de maig, tal com estava previst. L’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol, assegura que està “satisfet” amb l’aportació de les Lletres Catalanes, que se situarà en 40.000 euros. Això se sumarà a una aportació municipal d’entre 40.000 i 50.000 euros i a la col·laboració d’un nou espònsor privat per a les properes quatre edicions. “És una fira emblemàtica i teníem molt clar que li havíem de donar continuïtat tot i la situació actual, i ara podem dir ja que ho hem aconseguit, i no només per a esta edició sinó també per als propers anys”, assegura l’alcalde de Móra d’Ebre.

La fira del llibre i la fira d’espectacles Litterarum podran seguir, doncs, amb el mateix format dels darrers anys: oferint espectacles literaris en diversos escenaris i indrets emblemàtics de la capital de la Ribera d’Ebre, i també s’instal·larà la gran carpa dels llibreters a la plaça de Dalt, amb més de 2.000 títols de temàtica ebrenca o d’autors ebrencs. Tot i que la Institució de les Lletres Catalanes col·labora de fa anys en l’organització i el finançament de la fira, en les darreres setmanes s’ha signat un conveni amb l’Ajuntament per tal de formalitzar el compromís i garantir la continuïtat de la fira. D’altra banda, també s’espera que la Diputació de Tarragona també augmente la seua aportació.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + = 14

Últimes notícies