HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catL’Ajuntament de Roquetes manté la voluntat de diàleg per no deixar de...

L’Ajuntament de Roquetes manté la voluntat de diàleg per no deixar de fer els bous, una activitat tradicional i d’arrelament històric

Com a alcalde de Roquetes voldria fer uns aclariments a la notícia, publicada pel setmanari l’Ebre del divendres 24 de febrer, en què s’informava de la negativa, per part de l’Ajuntament de Roquetes, d’incrementar la subvenció a la Penya Taurina de la ciutat per poder celebrar actes taurins a les Festes Majors de 2023.

Fa unes setmanes em vaig reunir personalment amb representants de l’entitat (mai, amb el seu president), en aquella primera i única trobada em van exposar la seva problemàtica. Els mateixos representants van presentar-me un pressupost detallat amb totes les despeses que comporta fer 3 dies de bous a Roquetes. En aquell document només es feia esment de les despeses, en cap cas apareixien els ingressos que preveia l’entitat, de les quotes dels socis o de la venda d’entrades als actes a la mateixa plaça de bous, entre altres, un compte de liquidació en què es reflectissin les despeses i ingressos hauria ajudat a saber l’estat real pressupostari per poder visualitzar amb exactitud el dèficit.

Tanmateix, d’aquella reunió va sortir un compromís per part de l’Ajuntament d’estudiar la manera de poder incrementar l’ajuda econòmica de cara a l’anualitat 2023. I així va ser, uns dies després, vaig trucar personalment al representant de l’entitat, amb qui m’havia reunit, per comunicar-li la voluntat de fer front a un increment de l’ajut ja pressupostat per a aquest any, atenent a importants pujades en alguns preus inesperats respecte a l’any anterior. La resposta va ser que, en tornaríem a parlar, tot i que la veien insuficient; i la darrera notícia que en tenim ha estat en les declaracions del senyor president de l’entitat, que afirmava que “davant la negativa del consistori, no podem fer bous”.

L’Ajuntament de Roquetes ha donat resposta a la petició amb la voluntat d’incrementar l’ajut a la Penya Taurina de Roquetes. Cal recordar que l’import dels convenis amb les entitats i associacions del municipi són públics i s’ajusten a la possibilitat del pressupost municipal i a l’impacte de les activitats vers la població.

Cal dir també, que respecte a les paraules del senyor Fumadó quan diu que “tota l’organització i responsabilitat de l’activitat taurina va a càrrec de la Penya, i l’Ajuntament és un col·laborador” no són del tot exactes. Per tal que es puguin celebrar els bous a les Festes Majors és necessari que es realitzen un seguit de tasques administratives que realitza l’Ajuntament, la tramitació de l’autorització al Departament d’Interior amb tota la documentació requerida, l’aprovació pel ple del programa taurí a realitzar, així com la declaració de l’acte com a tradicional i, no més important, el document que l’alcalde signa, baix la seva responsabilitat, in situ a la mateixa plaça, juntament amb els tècnics, per tal de verificar que la instal·lació compleix amb tota la normativa. Totes aquestes actuacions les realitza i n’és responsable l’Ajuntament i l’alcalde de Roquetes; per tant, també és partícip de l’organització i assumeix part de la responsabilitat.

Per part meva i de l’equip de Govern, la voluntat de diàleg i de mirar d’arribar a acords segueix intacta, per tal que a la nostra ciutat no es deixi de fer una activitat tradicional amb un arrelament històric, i per què cal mirar i vetllar pels interessos del màxim nombre de ciutadans i ciutadanes, en la mesura que sigui possible, per tal que tothom se senti que forma part d’un projecte de ciutat en el qual el respecte i els drets són una prioritat. I amb aquest objectiu seguirem treballant, fugint del soroll que només interessa per confondre la ciutadania.

Ivan Garcia
Ivan Garcia
president del COPATE
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 39 = 44

Últimes notícies