HomeMedi AmbientL’Ajuntament de Santa Bàrbara exigix anàlisis dels fums de la planta de...

L’Ajuntament de Santa Bàrbara exigix anàlisis dels fums de la planta de sansa de la Galera

L’Ajuntament de Santa Bàrbara continua fent gestions a causa de les olors fortes que arriben al municipi, provinents del procés de tractament de la planta Biosansa Catsud de la Galera.

Membres dels diferents partits de l’Ajuntament han mostrat unitat i han exposat el malestar a l’Ajuntament de la Galera i a la mateixa empresa. Des del consistori veí, l’alcalde Ramon Muñoz els va assegurar que estaven treballant la problemàtica amb l’empresa, però que les fortes olors eren generades per la sansa fermentada que estan gestionant, que és de campanyes anteriors i que no van poder tractar abans per les al·legacions presentades per l’entitat veïnal Amevesaba, que es van desestimar, però que van aturar les tasques de la planta.

Ollés manté dubtes sobre la millora de la situació, ja que hi havia el mateix problema entre els anys 2008 i 2010, amb la mateixa planta, llavors, amb una altra empresa: “En aquell moment les olors i els fums eren els mateixos, i tenim un cert coneixement de com funcionava; per tant, hi ha certa desconfiança que la situació millore”, perquè en aquell moment el problema va acabar quan l’empresa va fer fallida.

Mentrestant, la regidora de Medi Ambient i de Salut, Laia Pla, ha contactat amb el director d’Acció Climàtica a les Terres de l’Ebre, Jesús Gómez per a contar-li la situació i exigir conèixer la composició del fum. En este sentit, el grup municipal d’ERC també s’ha reunit amb Gómez i en trau unes altres conclusions.

El portaveu, Manel Crespo, en una entrevista a La Plana Ràdio, considera que s’ha creat fals alarmisme, ja que les dades de les estacions de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica que hi ha en municipis propers no donen cap senyal de preocupació. Crespo també manifesta que si s’assenyala que el fum afecta la salut, s’hauria de parlar amb el Departament de Salut i no amb el d’Acció Climàtica, que s’ocupa de la contaminació atmosfèrica.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

27 + = 28

Últimes notícies