HomePolíticaEls grups presenten mocions per a la millora de l’espai públic i...

Els grups presenten mocions per a la millora de l’espai públic i contra el racisme

Els grups de l’oposició presentaran al ple ordinari de juliol, que es farà dilluns, dia 4, algunes mocions que reclamen millores a l’espai públic de la ciutat. Per exemple, Movem Tortosa en presentarà una per a reclamar actuacions al barri de Sant Llàtzer, després de denunciar l’estat de la plaça del Tortosí Absent, “inaugurada als anys 90 i on no s’ha fet res des d’aleshores”.

A partir de queixes rebudes pel veïnat, Movem proposa també eliminar-ne 18 barreres arquitectòniques, fer que un dels accessos a l’espai multiusos del barri siga accessible a persones amb mobilitat reduïda o il·luminar la passarel·la de vianants sobre la via del tren. En una segona moció, el principal grup de l’oposició planteja que tots els parcs infantils de la ciutat siguen inclusius -que tinguen, si més no, un joc adaptat a xiquets amb discapacitats-; tinguen tanca de protecció i tendals per a crear espais d’ombra, i que en tots hi haja jocs per a totes les edats.

Per la seua banda, el grup de Ciutadans presentarà una moció en matèria de mobilitat que reclama un Pla director del manteniment de voreres i rigoles, i el manteniment adequat dels camins rurals i de les seues xarxes d’aigua potable. El grup taronja també presentarà una segona moció per a exigir un Pla de xoc de millora de la neteja i el control de la població de coloms. “Hi ha zones a la nostra ciutat que presenten una greu imatge, per la brutícia que provoquen els coloms”, denuncia el portaveu, Miquel Albacar.

Al seu torn, el grup de la CUP demanarà al Govern municipal que s’implique en diferents iniciatives contra el racisme. Els cupaires reclamen el suport de l’Ajuntament en la recollida de signatures que es realitza en l’àmbit estatal per a impulsar una ILP per a regularitzar la situació de 500.000 persones. També plantegen campanyes locals per a acabar amb els “rumors racistes” i que el consistori es puga personar com a acusació en delictes racistes.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 2 =

Últimes notícies