HomeEducaci贸L'Ajuntament de Tortosa promou els serveis de l'edifici Jove lo Carrilet entre...

L’Ajuntament de Tortosa promou els serveis de l’edifici Jove lo Carrilet entre l’alumnat dels instituts de Tortosa

L’Ajuntament de Tortosa promou els serveis que s’ofereixen des de l’edifici Jove lo Carrilet a l’alumnat de quart d’ESO de tots els instituts de la ciutat. Aix铆, durant els 煤ltims dos mesos l’脿rea de Joventut ha acostat aquests serveis al jovent amb l’objectiu, per una banda, de donar-los a con猫ixer i tamb茅 d’escoltar el jovent per tal d’adaptar l’oferta formativa, l煤dica i cultural de la ciutat als seus interessos. Precisament avui ha tingut lloc la darrera d’aquestes sessions a l’institut escola El Temple.

Hem fet arribar l’oferta de tots els serveis que s’ofereixen des de Lo Carrilet a tot l’alumnat de quart d’ESO i a la vegada tamb茅 volem con猫ixer quines s贸n les seues demandes i inquietuds“, ha explicat el regidor de Joventut, V铆ctor Grau. En aquest sentit, s’ha elaborat una enquesta en qu猫 han participat m茅s de 300 joves, que ha perm猫s detectar que el 50% del jovent no participa en cap associaci贸, mentre que n’hi ha un 37% que ho fan en entitats esportives, un 4% en entitats culturals i un 3% en entitats socials.

L’enquesta tamb茅 constata que els joves utilitzen majorit脿riament com a canal de comunicaci贸 Instagram (60%), TikToK (59%) i WhatsApp (55%), i, en canvi, no fan servir Facebook (88%), premsa (85%), r脿dio (80%) i X (70%). A m茅s, les persones enquestades consideren com a actuacions priorit脿ries: accions d’oci, salut mental, esportives, d’ocupaci贸 i formaci贸 i plantegen la mancan莽a d’una zona recreativa amb bolera, una zona d’oci i comercial i discoteques. Pel que fa a l’oferta formativa plantegen la realitzaci贸 de cursos sobre realitat virtual, cuina i rebosteria i monitoratge.

Finalment, els serveis que s’ofereixen des de l’edifici Jove lo Carrilet inclouen l’Espai Jove amb l’organitzaci贸 d’activitats culturals i de lleure durant tot l’any per afavorir les compet猫ncies socials del jovent, millorar el seu proc茅s d’emancipaci贸 i ajudar-los a integrar-se socialment; l’Oficina Jove del Baix Ebre, que ofereix atenci贸 individualitzada i d’assessorament, aix铆 com tallers i xerrades als instituts, xerrades; l’Oficina del Voluntariat; el Punt d’Informaci贸 Juvenil; Ocell de Foc; l’Oficina de Mobilitat Internacional i el programa Referent d’Ocupaci贸 Juvenil, entre altres.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

6 + 2 =

脷ltimes not铆cies