HomeSocietatL’Ajuntament demana al Govern que intercedisca pels sorolls nocturns dels treballs d’Adif...

L’Ajuntament demana al Govern que intercedisca pels sorolls nocturns dels treballs d’Adif a les vies a Tortosa

Dilluns 6 de setembre l’Administrador estatal d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) va iniciar els treballs per substituir diversos elements de la infraestructura ferroviària que connecta l’estació de Tortosa amb la de l’Aldea, incloent-hi noves vies i travesseres i nova senyalització.

Es tracta d’unes tasques que comporten l’ús de maquinària pesant, que generen molt soroll i que com que es duen a terme en horari nocturn per a evitar interferir amb el trànsit de trens, els veïns més propers a la zona van queixar-se a la Policia Local i posteriorment van registrar una petició a l’Ajuntament, a través de les associacions de Veïns del Temple i de Sant Llàtzer, perquè el consistori fes el mesurament de l’impacte turístic i fes de mediador, tot i que Adif no necessita ni llicència d’obres ni cap autorització municipal per a actuar a les seues infraestructures.

“Al principi vam prendre paciència, perquè no és la primera vegada i de fet altres cops ha estat encara pitjor, però en veure que totes les obres, tant a la via principal com a les altres, les feien de nit, vam plantejar que l’Ajuntament demanés a Adif que les obres que puga, les faça de dia”, explicava a esta publicació el president de l’associació veïnal del Temple, Paco Roigé, que afegix que els caps de setmana hi ha una petita treva, però que les molèsties han estat fins ara en general importants -menys persistents esta setmana- i han condicionat el descans nocturn de part del veïnatge.

Els treballs es fan entre les 10 de la nit i les 7 del matí i està previst que s’allarguen fins a mitjans de novembre, tot i que no totes les actuacions previstes haurien de tenir el mateix impacte acústic i fonts d’Adif aclarixen que les que afecten la terminal de Tortosa s’acabaran el 30 d’octubre.

L’Ajuntament de Tortosa, segons ha explicat a través d’un comunicat, ja va demanar a Adif, el passat 9 de setembre, que minimitzés l’impacte sonor dels treballs que l’empresa pública estatal està duent a terme i que estudiés modificar els horaris de les obres, per a fer-los més compatibles amb el descans del veïnat. Però, segons l’alcaldessa, Meritxell Roigé, no va rebre cap resposta en cap sentit. Roigé ha lamentat la situació per la qual han de passar cada nit els veïns i ha denunciat la “indefensió” en la qual es troba el consistori.

 

Adif ho veu necessari per a millorar el servei

L’Ajuntament, tot i no tenir veu en el tràmit de les obres, ha realitzat una anàlisi de l’impacte sonor de les actuacions ferroviàries, que hauria donat un nivell acústic superior al límit permès en 12 decibels i “que encara pot ser que siga puntualment superior en algunes franges”. “Se sent permanentment un motor i el sarrabastall de quan s’aboquen les pedres [el balast]”, comenta Paco Roigé.

Amb les dades dels mesuraments, l’Ajuntament ha presentat una reclamació al Servei de Prevenció i Control de la Contaminació Acústica i Lumínica de la Generalitat per tal que hi intervinga.

Per la seua banda, fonts oficials d’Adif sostenen a este periòdic que les obres al cap i a la fi busquen millorar la infraestructura per a poder prestar un millor servei al ciutadà i que s’han de fer de nit senzillament perquè, si no, no podrien circular els trens. Les mateixes fonts afegixen que en la mesura en què es canvien les vies, les travesseres i el balast, posteriorment el soroll del trànsit serà menor i, per tant, el benefici serà superior a les molèsties, que admeten i lamenten.

Les obres entre Tortosa i l’Aldea comporten una inversió d’1,3 milions. S’instal·len 22.140 metres de nou carril de 54 kg/m i se substituïxen travesseres. A Tortosa, les operacions se centren tant en les vies de creuament com les d’apartament.

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 4 =

Últimes notícies

-->