HomeEconomiaL’alcalde de Móra d’Ebre, Rubén Biarnés, es reuneix amb AGBAR per estudiar...

L’alcalde de Móra d’Ebre, Rubén Biarnés, es reuneix amb AGBAR per estudiar la situació actual de sequera

El dilluns 15 de maig l’alcalde de Móra d’Ebre, Rubén Biarnés, es va reunir amb David Gall i Antonio Rico, respectivament, Gerent territorial i Responsable d’operacions d’AGBAR al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, per tractar diversos aspectes relatius al municipi. Entre d’altres, la situació del subministrament d’aigua davant de la preocupant manca de pluja, així com l’entrada en funcionament de la part de dalt de l’edifici del barranc de les Moreres.

Així, respecte a la situació d’excepcionalitat declarada per la Confederación Hidrográfica del Ebro no hi ha mesures concretes a aplicar per part dels municipis, més enllà de la recomanació de fer un consum responsable de l’aigua. En este sentit, durant els pròxims dies, l’ajuntament farà una campanya de comunicació en esta línia. A més, en paraules de Biarnés, “l’ajuntament ja ha iniciat determinades actuacions de control del consum com són el reg nocturn o la propera instal·lació de nous mecanismes de control de fuites” que complementen les millores realitzades els anys 2019 i 2022, i que va resultar en una

Inversió superior a 200.000 €.

Un altre aspecte tractat ha estat la revisió de l’actuació duta a terme la nit del 19 d’abril en el qual es va realitzar un bypass als dipòsits municipals permetent que actuen de forma indistinta.

Una altra millora que es posarà en funcionament els pròxims dies, és la instal·lació d’una sonda piezomètrica a un dels dos pous que alimenten al poble i que permetrà disposar de la informació de la captació de forma contínua.

El darrer tema tractat té a veure amb les obres d’adequació i millora de la segona planta de l’edifici del barranc de les Moreres. Actualment, este equipament només té en funcionament la planta baixa i amb l’acord arribat es pretén el condicionament de l’interior de la primera planta on es crearà un despatx, banys adaptats i una sala d’uns 90 metres quadrats que donarà servei a les associacions i entitats del poble. Esta actuació dona resposta a un dels acords existents al contracte de gestió integral de l’aigua amb AGBAR.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 30 = 38

Últimes notícies