L’altre coronavirus

Quan va començar aquesta nova pandèmia vaig pronosticar que no seria gens fàcil per a algunes persones quedar-se a casa. Honradament diré que pensava que no ens agradaria a quasi ningú estar tot el dia tancats sense poder fer tertúlies amb els coneguts als bars. Però per a altres seria més complicat i podria tenir greus conseqüències.

Vaig pensar que aquest maleït  confinament dintre de casa portaria augment d’una multitud d’altres virus que ajudarien a complicar molt la convivència familiar. Aquesta idea va ser només fruit de la meva experiència professional després de molts anys del meu frec a frec als jutjats i veure molts comportaments humans. Dic comportament com un eufemisme per no dir misèries, inclús delits.

Estic segur que la violència de gènere augmentarà però les dones ho sofriran en silenci, com sempre. Només cal veure que en plena pandèmia la Generalitat s’ha vist obligada a posar escrits avisant que no cal tolerar aquest maltractament amb l’excusa de la situació actual.

L’altre coronavirus és donat per l’alcohol, les drogues i el joc. L’alcoholisme, la droga i la ludopatia no són peccata minuta. Aquelles persones que no poden amagar a casa seva que necessiten una dosi de “coca” (o altres), estan alterades i acaben essent descobertes per les seves parelles o familiars.

No podem menysprear els enganxats a l’alcohol. Ja hem vist com als supermercats han quasi acabat les existències de cerveses, conyacs, vins i tutti quanti. Ara en aquesta reclusió al domicili es descobriran molts de secrets.

El joc, la ludopatia, és un dels dos o tres crims que pertorben més les famílies. També acaben arruïnant les cases. Les maquinetes escurabutxaques han sigut la perdició de molta gent.
La conseqüència de tot és clara, que cadascú en tregui les conseqüències. És clar que els que ni fumen, per què han de viure.

Jordi Casanova Giner
Jordi Casanova Giner
advocat i escriptor aficionat
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

45 + = 46

Últimes notícies