HomeInfraestructuresL’ampliació de la carretera als Reguers inclou dos rotondes noves i un...

L’ampliació de la carretera als Reguers inclou dos rotondes noves i un carril bici

El ple de la Diputació de Tarragona va aprovar el passat 29 d’octubre una ampliació de la partida pressupostària per al condicionament de la carretera entre Roquetes i els Reguers, per a donar cobertura a unes obres amb un pressupost de licitació de 4,18 milions d’euros.

La remodelació i ampliació de la via, la T-342, inclourà la construcció de dos rotondes noves, una a la sortida de Roquetes, a l’alçada de l’edifici del Parc Natural dels Ports, i l’altra a l’encreuament de la carretera que va cap a Caro i els Ports, a la urbanització de Pilans. A més a més, al llarg dels 5,7 quilòmetres i objecte de l’actuació s’habilitarà un carril bici, que tot just connectarà a l’inici, a Roquetes, amb la Via Verda de la Val de Zafan.

Este carril bici discorrerà al costat de la calçada principal, exceptuant-ne l’entrada als Reguers, en què passarà per l’antic pont, de manera que també es donarà ús a esta infraestructura, com es reclamava des de la pedania de Tortosa.

Les obres podran adjudicar-se i començar-se a executar durant l’any que ve. “S’hi millora la seguretat amb la reforma i amb la rotonda d’accés als Ports i es milloren les connexions amb carrils bici al municipi de Tortosa, que és una de les nostres apostes”, ha valorat l’alcall’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, a la vegada vicepresidenta de la Diputació de Tarragona.

“Estem molt contents i satisfets que finalment s’haja fet esta modificació pressupostària”, va agrair l’alcaldessa dels Reguers, Anna Rehues. “Es millora i es dignifica l’accés i l’entrada al poble. Hem aconseguit que el carril bici arribe fins als Reguers i es farà valer el pont vell”, va destacar. També va explicar que el carril bici connectarà amb el passeig de la vora del barranc, on el consistori va actuar recentment. El pont principal, per on s’accedix al poble per carretera, s’ampliarà amb un voladís.

Per la seua banda, l’alcalde de Roquetes, Paco Gas, també ha qualificat l’obra, “llargament reivindicada”, i la inversió, de “molt important”: “No només per la millora del traçat i del ferm sinó també per la construcció de les dos rotondes i el carril bici i de vianants en tot el traçat, a més de l’ampliació del pont dels Reguers”.

L’actuació es fa entre el punt quilomètric 0,730 i el punt quilomètric 6,490. Les obres en milloraran el traçat i n’ampliaran la calçada per un o pels dos costats, i s’aprofitarà per a instal·lar la infraestructura de telecomunicacions per al desplegament de la xarxa de fibra òptica al llarg del traçat

 

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies