HomeOpinióL’antic col·legi de les Monges ja és propietat de l’Ajuntament d'Amposta

L’antic col·legi de les Monges ja és propietat de l’Ajuntament d’Amposta

L’antic col·legi de les Monges ja forma part del patrimoni municipal de la ciutat d’Amposta.

Dijous al matí, l’alcalde Adam Tomàs, va formalitzar, davant notari, el contracte de compra-venda amb la Sareb, que era propietària de l’immoble, per un import total de 470.000 €. “Recuperem així un espai amb un alt valor patrimonial i històric al centre de la ciutat”, diu l’alcalde, “i ho fem a preu el metre quadrat molt ajustat, que s’ha rebaixat en un 60% gràcies a que vam catalogar-lo Bé Cultural d’Interès Local (BCIL)”. “Són 2.200 metres quadrats d’edifici històric que ara podrem recuperar”, afegia Tomàs “La part històrica del convent està protegida i no es pot tombar; s’ha de restaurar”, afegeix Tomàs, “de fet un dels grans atractius del col·legi és l’escalinata i altres elements arquitectònics, que recuperarem, tot i que s’hauran de traure motllos d’alguns elements que estan molt malament per poder-los reproduir com els originals tal i com hem fet a l’edifici de l’antic Sindicat”. L’alcalde també afegeix que la voluntat és obrir el pati interior del col·legi al carrer Alcalde Palau i Quer. “La part més nova de l’edifici, la que dona a aquest carrer, la podrem tombar i així podrem tindre un nou espai públic al centre de la ciutat”, diu l’alcalde.

Així, la voluntat de l’equip de govern és recuperar l’edifici històric i ubicar-hi les dependències de l’Escola d’Art i Disseny d’Amposta (ESARDI). “Esardi té molt potencial de creixement; pot acabar convertint-se en una escola superior d’art i disseny, però no pot fer-ho a l’emplaçament actual”, afegeix l’alcalde.

L’edifici, inaugurat l’abril del 1925 i declarat BCIL el gener de 2017, conté elements d’inspiració modernista, sobretot al pati interior, amb l’escalinata com a element central. Va ser utilitzat com a escola fins l’any 2000, quan el col·legi Sagrat Cor es va traslladar a un edifici nou a les afores de la ciutat. Després va passar a mans privades.

La signatura d’aquesta operació es va fer en un acte obert a la premsa al pati del mateix col·legi.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

35 + = 42

Últimes notícies