HomeSalutL'aparcament portàtil s'aixecarà entre març i juny del 2023 i al juliol...

L’aparcament portàtil s’aixecarà entre març i juny del 2023 i al juliol l’ampliació de l’HTVC

El Departament d’Economia i Hisenda de la Generalitat, a través de l’empresa pública Infraestructures.cat, ja ha habilitat la partida pressupostària de 32’5 milions per a abordar l’ampliació de l’actual Hospital Verge de la Cinta de Tortosa.

El Delegat del Govern a l’Ebre, el republicà Albert Salvadó, va confirmar que es farà una licitació conjunta de projecte i obra, com ja s’havia anunciat, “l’últim trimestre d’este 2022 amb l’objectiu d’iniciar les obres el 2023 i poder tenir-les enllestides a finals del 2024 o principis de 2025”.

La nova gerent de l’ICS a les Terres de l’Ebre, Maria Ferrer, va afinar més i va explicar que primer començarien les obres de l’aparcament provisional portàtil de quatre plantes, que es farien al fossar de les muralles -les prospeccions ja han descartat possibles afectacions patrimonials, tot i que encara està pendent l’informe definitiu al respecte- entre el març i el juny del 2023. Aleshores, a partir del juliol s’iniciaria l’obra de l’ampliació de l’hospital pròpiament dita, amb vista a la qual s’està acabant de definir i redactar el pla funcional, que ha d’estar enllestit el 15 de setembre. L’ampliació finalitzaria cap a l’abril del 2025.

Per la seua banda, la directora de l’hospital de referència, Maria José Rallo, però, va avançar per primera vegada quina seria a grans trets la distribució dels espais que es guanyaran amb el nou edifici assistencial, que tindrà uns 6.000 metres quadrats. A la planta -1 hi haurà la farmàcia hospitalària i una zona de logística; a la planta 0 hi haurà el nou hospital de dia oncohematològic, amb 24 punts d’atenció, i vuit consultes externes d’oncologia i hematologia; a la planta 1 s’habilitaran 24 consultes externes més; a la planta 2, on connectarà exactament el pont que unirà els dos edificis principals -l’actual i el nou- del complex, es farà la nova zona quirúrgica, amb set quiròfans i l’espai corresponent de reanimació. La remodelació implicarà la reforma de l’actual zona quirúrgica, on quedaran dos quiròfans de cirurgia major ambulatòria i un de cirurgia menor.

Finalment, a la tercera planta hi haurà tot un nou bloc d’esterilització. “El nou edifici permetrà alliberar espais a l’actual, que ara són molt justos, i redistribuir-hi altres zones de consultes”, va concloure Rallo.

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

45 + = 52

Últimes notícies