HomeEconomiaL'Assemblea del Consorci d'Aigües de Tarragona aprova la construcció de dos plantes...

L’Assemblea del Consorci d’Aigües de Tarragona aprova la construcció de dos plantes fotovoltaiques

El Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) ha celebrat a l’aula de l’aigua de la planta de tractament de l’Ampolla la primera Assemblea General presidida per Joan Alginet, president del CAT des del passat mes de novembre.

En esta reunió l’Assemblea General s’ha aprovat la construcció i finançament dos plantes solars fotovoltaiques per a l’autoconsum del CAT a l’ETAP de l’Ampolla i les instal·lacions Centrals, en règim de concessió demanial durant 9 anys, passant a propietat del CAT al desè.

El cost total de la inversió és de 4,59 M€ i inclou el manteniment i el finançament durant estos 9 anys. Esta instal·lació suposarà un 10,6% del consum total del CAT.
En l’Assemblea d’este dimarts, també s’ha informat als consorciats de la situació dels comptes de l’exercici anterior. La principal característica d’este passat exercici ha estat el cost del subministrament elèctric, superior en un 138% al de l’any 2020 i que ha suposat haver d’ajustar el pressupost de l’any 2021, des del juny, per cobrir el dèficit de 3,9 M€ provocat pel sobrecost de l’energia elèctrica.

Els òrgans de govern del CAT, l’Assemblea General i el Consell d’Administració, han estat periòdicament informats en diferents sessions de l’impacte sobre el resultat econòmic previst de l’exercici. En este sentit, es van dur a terme diverses mesures per reduir este dèficit, consistents en l’ajornament de projectes, compres i serveis no urgents diversos i incrementar el component variable de la tarifa l’últim trimestre de l’any passat, entre altres mesures.

Encara en l’àmbit econòmic, s’ha informat l’Assemblea que el CAT disposa des de gener de 2022 d’un PPA (Power Purchase Agreement) que permet cobrir prop del 75% de les necessitats energètiques a un preu baix (43,75 €/MWh), tot i això, els preus de mercat desorbitats dels últims mesos repercuteixen en el 25% restant de les necessitats energètiques del Consorci. Per tot plegat, el CAT acumula un dèficit de més de 600.000 € este primer trimestre de 2022 respecte al pressupost.

L’Assemblea ha aprovat repercutir estos costos de l’energia a la tarifa de l’aigua. En este sentit, el president del CAT, ha assegurat que “l’alt cost energètic ens ha obligat a prendre mesures pressupostàries que esperem que siguen temporals i així poder seguir com més aviat millor amb el calendari d’actuacions previst en el Pla Estratègic 2022-2026.

També s’ha presentat l’informe d’explotació de l’any 2021, en el que s’ha explicat l’increment de consums, situats al voltant del 10% (5,6% Ajuntaments i 16,5% per a les indústries).

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 45 = 54

Últimes notícies